Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

11 Şubat 2015 Çarşamba

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 
MALZEMELER
  • 125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp soğumaya bırakılır.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

28 Ocak 2015 Çarşamba

Kumpir - Kumpir Tarifi



Kumpir

Kumpir
Kumpir Malzemeleri
2 adet orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Kornişon turşu
Konserve mısır
Amerikan salatası
Dilim siyah zeytin

Ramazan Tarifleri: Etli ekmek




Malzemeler:

400 gr. yağlı dana kıyma
1 büyük boy kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kıl biber

Ramazan Tarifler: Mantı Tarifi




Malzemeler:

Hamur için;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 yumurta
4 çorba kaşığı su
Harç için;
200 gr. kıyma
1 çay kaşığı tuz

Ramazan Tarifleri: Kolay Su Böreği




 Malzemeler:

4 adet yufka
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
½  su bardağı sıvıyağ
250 gr. ezilmiş beyaz peynir
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

Ramazan Tarifleri: Lokma




 Malzemeler:

5 su bardağı (500 gr. ) un
1 çorba kaşığı kuru maya
½ çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
½ su bardağı ılık süt
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı ayçiçek yağı

Ramazan Tarifleri: Pişi




 Malzemeler:

15  çorba kaşığı un
6  çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz