Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2015 Çarşamba

Ramazan Tarifleri: Kolay Su Böreği




 Malzemeler:

4 adet yufka
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
½  su bardağı sıvıyağ
250 gr. ezilmiş beyaz peynir
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

Ramazan Tarifleri: Lokma




 Malzemeler:

5 su bardağı (500 gr. ) un
1 çorba kaşığı kuru maya
½ çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
½ su bardağı ılık süt
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı ayçiçek yağı

Ramazan Tarifleri: Pişi




 Malzemeler:

15  çorba kaşığı un
6  çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Ramazan Tarifleri: Mahlepli Kandil Simidi




Malzemeler: 

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Ramazan Tarifleri : Çiğ Börek (Çibörek)


çiğ börek
Çiğ Börek Malzemeleri
3 bardak un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Aldığı kadar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 

Ramazan Tarifleri : Tahinli Çörek


tahinli çörek
Tahinli Çörek Malzemeleri
3 bardak un
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
50 gr. tereyağı
1 paket kuru maya

Ramazan Tarifleri : Karadeniz Pidesi (Kıymalı / Peynirli)


karadeniz pidesi peynirli
Karadeniz Pidesi Hamur İçin Malzemeler
2,5 bardak su (450 ml)
750 gr. un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz