Ekmeğinizi evde yapmak istemez misiniz?
Bence istersiniz!
Bir kez hamur yoğurmayı denedikten, onun
mayalanıp kabarmasını gördükten, fırından çıkmış taze ekmek kokusunu
içinize çekip sevdiklerinizle paylaştıktan sonra hem de hep istersiniz,
isteyeceksiniz.
İnanın hiç zor değil evde ekmek yapımı. Onca gramlı, ince ölçekli kekler, pasta tarifleriyle karşılaştırırsanız üstelik, çok kolay. Sadece bir kez deneyin, yeterli.
Bilir misiniz, bir İspanyol sözü “ekmek,
tüm acılara iyi gelir” der. Bence sadece bu söz için bile denemeye
değer. Yıllar önce ekmek yapmaya ben de böyle başlamıştım.
O zamanlar ekmek mayalarken bir şeyler ters giderse paniğe
uğrardım.Sanki ekmek bir an önce pişerse mayalanması sırasında atladığım
her ne ise o yoluna girecekmiş gibi ekmeği hemen pişirmeye
kalkardım. Sonra sabretmeyi, mayanın çalışmasına izin vermeyi, doğal
akışa bırakmayı, hata yapmışsam ekleye çıkara düzeltmeyi öğrendim.
Kısacası olmadı bu deyip kuşlara yem yaptığım ekmek olmuyor artık.