Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

4 Ocak 2014 Cumartesi

Krep Tarifi


•    2 adet yumurta
•    1 buçuk su bardağı un
•    Yarım su bardağı süt veya su
•    1 çay kaşığı tuz

27 Kasım 2013 Çarşamba

Acılı Ezme Tarifi


Malzemeler:
•    3 soğan
•    3-4 yeşilbiber 
•    2 kırmızıbiber

25 Kasım 2013 Pazartesi

Puf Böreği ( hamur kızartma)


Malzemeler
1 adet yumurta
 1 kase yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ 
Yapılışı 1.   Yumurta, tuz  ve yoğurtu derin bir kabta karıştırın.
2.   Üzerine kabartma tozu ve alabildiğince unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hanur elde edene kadar yoğurun.
3.   Hamuru oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açın.
4.   5-6 cm uzunluğunda kare parçalara bölün.
5.   Bir tavada kızdığınız yağın içinde kızartın.
6.   Sıcak servis yapın.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

18 Kasım 2013 Pazartesi

Mutfağınızı Düzenlemek İçin Pratik Öneriler

 Mutfaktaki dolap yapısını iyi organize etmek, bu konuda kilit öneme sahiptir. Duvarda üst bölümleri etkili kullanın. Bu bölümlere erişmek zor olsa da nadir kullanılan büyük parçaları ortalıktan

31 Ekim 2013 Perşembe

Yapılışı kolay bir börek tarifi


500 gram ıspanak
3-4 adet haşlanmış patates
2 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyap
üzerine rendelenmiş kaşar
beyaz peynir(aruzya göre)
galeta unu

Poğaça tarifi, Poğaça yapılışı


 POĞAÇA
yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık süt

Hamurişi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar



Bu bölümde Hamurişi yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları anlatacağım.
İçerisinde maya bulunan bir hamur yoğuracaksanız. İçine koyacağınız tüm malzemelerin oda ısısında olması gerekiyor.