Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Güneydoğu'ya özgü beslenme böbrek taşına neden olu...: Böbrek taşının en yoğun görüldüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yöreye özgü beslenme şeklinin taş oluşumunu artırdığı belirtiliyor. Dünya...
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
24 Aralık 2011 Cumartesi
17 Aralık 2011 Cumartesi
Anneanne yemekleri yiyin
''Anneanne yemekleri yiyin"
Hacettepe Üniversitesi Prevantif Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Çelik, kanserden korunmada beslenmenin önemine vurgu yaparken, halka, televizyondan duyduklarını değil, anneannelerinden duyduklarını yemelerini önerdi. Tarhana çorbasına dikkat çeken Çelik'in önerdiği besinler arasında meyve, sebze, lifler, tahıllar var.
Prof. Dr. İsmail Çelik, 5. Prevantif Onkoloji Sempozyumunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.Çelik, kanserden korunmada beslenmenin önemine ilişkin bilgi verirken, Anadolu kültüründeki yemek anlayışına sahip çıkılmasını istedi ve özellikle annelerin vazgeçilmezi ''tarhana çorbasının'' faydalarına dikkati çekti.
Prof. Dr. Çelik, şu görüşleri dile getirdi:
''Televizyondan duyduklarına değil, ananelerinden duyduklarını yemelerini önereceğim. Köyümüzdeki, bize öğretilenleri yerlerse kanserden korunurlar. Meyve, sebze, lifler, tahıllar. Köylerde çok ciddi et yenmezdi. Her gün her gün etler, pideler restoran kültürüdür. Her gün et mi yenir, bir kere o kadar zengin değildi Türk halkı. Et az yenecek, meyve sebze çok yenecek, tahıldan da biraz fazla."
"Tarhana çorbasının içeriğine bir bakın..."
Kilo kontrolünün önemine işaret eden Çelik, ''Şişman olmayacaksınız, şişmanlıktan kaçınacaksınız. Bakanlığın çalışması var, şişmanlığın sebebi ne olursa olsun kanser riski yaratıyor diye. O diyeti, bu diyeti değil, şişmanlığın sebebi zeytinyağı da olabilir, fındık, fıstık da olabilir. İnsan her gün
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Anneanne yemekleri
2 Aralık 2011 Cuma
Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda Yemek Nasıl Pişirilir?
Vakumda Pişirme - Vakumda Yemek Pişirme - Vakumda Yemek Nasıl Pişirilir?
Vakumda pişirme (Sous Vide), yiyeceklerin vakumlama yoluyla havası tamamiyle alınmış naylon torbalar içinde düşük ısıda (60 C°) uzun sürede pişirme yöntemidir.
İlk olarak 1970 yılında Fransa'da Georges Pralus tarafından kullanılmıştır. Bu yöntemle pişirilen yiyeceklerin hiç su ve yağ kaybı olmadığından lezzetleri mükemmel olmaktadır. Ancak pişirme
Vakumda pişirme (Sous Vide), yiyeceklerin vakumlama yoluyla havası tamamiyle alınmış naylon torbalar içinde düşük ısıda (60 C°) uzun sürede pişirme yöntemidir.
İlk olarak 1970 yılında Fransa'da Georges Pralus tarafından kullanılmıştır. Bu yöntemle pişirilen yiyeceklerin hiç su ve yağ kaybı olmadığından lezzetleri mükemmel olmaktadır. Ancak pişirme
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
börek,
çorbalar,
etli yemekler,
mezeler,
mutfak,
tatlı,
tatlılar,
yemek tarifleri,
zeytinyağlılar
16 Kasım 2011 Çarşamba
Tavuk Göğsü Dolması
Mantar seçerken sert ve sağlam yapılı olmalarına dikkat edin
Malzemeler 4 Kişilik
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 kök ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 10 adet mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeterince tuz
Tarif
40 Dakika
10 Kasım 2011 Perşembe
Tiramisu - Tiramisu tarifi
Tiramisu - Tiramisu tarifi
Malzemeler :
300 gr kedidili bisküvi
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 adet yumurta akı
1 fincan kahve
kakao
Tarif :
3 yumurta sarısı ve şeker bir kapta çırpılır.
Yavaş yavaş süt ilave edilir.
Malzemeler iyice karışınca tencereye alınıp kısık ateşte pişirilir.
Pişirme işlemi sırasında sürekli karıştırmaya hatta mikserle çırpmaya devam edilmeli çünkü kremanın dibi tutabilir.
Krema bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya labne, vanilya ve çırpılıp kar haline getirilmiş yumurta akı eklenir ve mikserle 5 dakika daha çırpılır.
Hazırladığımız bir fincan nescafe ile kedi dilleri tek tek ıslatılıp dikdörtgen bir kabın dibine yerleştirilir.
1. kat tamamlandığında, üzerine kremanın yarısı sürülür.
İkinci katın üzeri kalan krema ile kaplanır ve tatlı buzdolabında en az 10 saat donmaya bırakılır.
Servis yapılacağı zaman üzeri kakao ile süslenir.
Malzemeler :
300 gr kedidili bisküvi
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 adet yumurta akı
1 fincan kahve
kakao
Tarif :
3 yumurta sarısı ve şeker bir kapta çırpılır.
Yavaş yavaş süt ilave edilir.
Malzemeler iyice karışınca tencereye alınıp kısık ateşte pişirilir.
Pişirme işlemi sırasında sürekli karıştırmaya hatta mikserle çırpmaya devam edilmeli çünkü kremanın dibi tutabilir.
Krema bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya labne, vanilya ve çırpılıp kar haline getirilmiş yumurta akı eklenir ve mikserle 5 dakika daha çırpılır.
Hazırladığımız bir fincan nescafe ile kedi dilleri tek tek ıslatılıp dikdörtgen bir kabın dibine yerleştirilir.
1. kat tamamlandığında, üzerine kremanın yarısı sürülür.
İkinci katın üzeri kalan krema ile kaplanır ve tatlı buzdolabında en az 10 saat donmaya bırakılır.
Servis yapılacağı zaman üzeri kakao ile süslenir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Tiramisu,
Tiramisu tarifi
7 Kasım 2011 Pazartesi
Kalkan Fileto Tarifi
Malzemeler
750 gr. kalkan balığı filetosu
15-20 adet taze mantar
2 adet taze soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
3 adet domates
750 gr. kalkan balığı filetosu
15-20 adet taze mantar
2 adet taze soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
3 adet domates
Yufkalı Çipura Tarifi
Malzemeler
1 adet çipura (fileto edilmiş)
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 adet haşlanmış havuç
1 adet çipura (fileto edilmiş)
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 adet haşlanmış havuç
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)