Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler 2
Zayıflama Diyet
Diyet 2
1.gün:
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
3 Mayıs 2011 Salı
Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler
Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler
Her öğünde, her gruptan bir yiyecek seçerek tüketiniz.
(Örn/ sabah: açık çay, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 1 küçük boy domates, 15gr kepek ekmeği)
(Örn/ sabah: açık çay, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 1 küçük boy domates, 15gr kepek ekmeği)
sabah:
1. grup: Açık çay(şekersiz), ıhlamur(şekersiz), meyveli çay(şekersiz)
2. grup: Bir kibrit kutusu beyaz peynir(30gr), 2/3 kibrit kutusu kaşar peyniri, 2/3 kibrit kutusu tulumpeyniri, 25gr lor peyniri, bir adet haşlanmış yumurta
3. grup: Bir küçük boy domates(100gr), bir küçük boy salatalık(100gr)
4. grup: 1/2 ince dilim beyaz,çavdar veya kepek ekmeği(15gr)
kuşluk:(10:00-11:00) 2. grup: Bir kibrit kutusu beyaz peynir(30gr), 2/3 kibrit kutusu kaşar peyniri, 2/3 kibrit kutusu tulumpeyniri, 25gr lor peyniri, bir adet haşlanmış yumurta
3. grup: Bir küçük boy domates(100gr), bir küçük boy salatalık(100gr)
4. grup: 1/2 ince dilim beyaz,çavdar veya kepek ekmeği(15gr)
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
diyet,
diyette,
listesi,
serbest,
yasak,
yemektarifleri.blogspot,
yiyecekler
27 Nisan 2011 Çarşamba
Kahveler Geldi...:) Resimli Kahve Tarifleri
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
americano,
caffe,
caffe breve,
caffe latte,
caffe mocha,
cappuccino,
kahve,
kahveler,
resimli,
tarifleri
Mardin Mutfağı / Mardin Mutfak Kültürü
Mardin Mutfağı / Mardin Mutfak Kültürü
Bir çok kavimlere ev sahipliği yaptığı ve kervan yollarının kesiştiği bir noktada olması sebebi ile Mardin'deki yemek kültürünü de geliştirmiş ve yemek çeşitlerini de çoğaltmıştır. Güney ve Doğu Anadolu'nun bol baharlı, yağlı beslenme özelliği Mardin'de de görülmektedir. Yörenin en meşhur yemekleri, daha ziyade köylerde yapılmakla birlikte merkezde de yapılmaktadır.
Bir çok kavimlere ev sahipliği yaptığı ve kervan yollarının kesiştiği bir noktada olması sebebi ile Mardin'deki yemek kültürünü de geliştirmiş ve yemek çeşitlerini de çoğaltmıştır. Güney ve Doğu Anadolu'nun bol baharlı, yağlı beslenme özelliği Mardin'de de görülmektedir. Yörenin en meşhur yemekleri, daha ziyade köylerde yapılmakla birlikte merkezde de yapılmaktadır.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
kültürü,
mardin,
mardin mutfağı,
mardin yemekleri,
mutfak
Sofra Süsleme Sanatı / Sofra Süsleme Tüyoları
Sofra Süsleme Tüyoları
Yemekler lezzetin yanında süs ister...
İşte ustalardan süsleme tüyoları...
* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı.
* Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor.
* Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir.
* Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz.
* Yemek sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir.
* Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. İçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir.
Yemekler lezzetin yanında süs ister...
İşte ustalardan süsleme tüyoları...
* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı.
* Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor.
* Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir.
* Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz.
* Yemek sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir.
* Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. İçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
ip ucu,
sofra süsleme,
tüyoları,
yemek masası
Fransız Mutfağı / Fransız Yemek Kültürü
FRANSIZ MUTFAĞI
Dünyanın en iyi mutfakları arasında yer alan Fransız Mutfağı, iştah açıcı ve göz doldurucu olması ile dikkat çeker. Fransız Mutfağı her bölgenin özelliklerine göre farklılık gösterir.1970'lerde başlayan modern mutfak anlaşıyla doğal bitkiler ve aromalar kullanılarak hazırlanan yemekler önem kazanmıştır. Fransızlar güne kahve veya sıcak kakaonun yanında kruvasan, baget ve tost içeren bir kahvaltıyla başlar.
Dünyanın en iyi mutfakları arasında yer alan Fransız Mutfağı, iştah açıcı ve göz doldurucu olması ile dikkat çeker. Fransız Mutfağı her bölgenin özelliklerine göre farklılık gösterir.1970'lerde başlayan modern mutfak anlaşıyla doğal bitkiler ve aromalar kullanılarak hazırlanan yemekler önem kazanmıştır. Fransızlar güne kahve veya sıcak kakaonun yanında kruvasan, baget ve tost içeren bir kahvaltıyla başlar.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
fransız,
fransız mutfağı,
yemek kültürü
Lezzet Destekçileri: Maydanoz, Dereotu, Nane
Lezzet Destekçileri: Maydanoz, Dereotu, Nane
Türk mutfağının vazgeçilmez otları olan maydanoz, nane ve dereotu, Anadolu'da yemeklerde halen yaygın olarak kullanılırken, Batı mutfaklarında sadece tabak süslemelerinde göze çarpıyor.
Aromalı otlar (taze baharlar), kuru baharlar, çeşniler (tuz, karabiber, şeker gibi) yemeklerin lezzetlerini düzenler. Onlar olmadan pişirdiğimiz yemeklerin de pek keyfi yoktur. Hatta bu lezzet destekçilerinin eksikliği veya fazlalığı dahi, bir yemeği keyifsiz hale getirebilir. Dünyada yüzlerce çeşit kuru, taze, toz, sıvı doğal lezzet katkı maddesi mevcut. Bu malzemelerin bazıları, günümüzde dünyanın her yerinde yaygın olarak bulunuyor.
Temel Ot Statüsünden Tabak Süslemesine
Türk mutfağının vazgeçilmez otları olan maydanoz, nane ve dereotu, Anadolu'da yemeklerde halen yaygın olarak kullanılırken, Batı mutfaklarında sadece tabak süslemelerinde göze çarpıyor.
Aromalı otlar (taze baharlar), kuru baharlar, çeşniler (tuz, karabiber, şeker gibi) yemeklerin lezzetlerini düzenler. Onlar olmadan pişirdiğimiz yemeklerin de pek keyfi yoktur. Hatta bu lezzet destekçilerinin eksikliği veya fazlalığı dahi, bir yemeği keyifsiz hale getirebilir. Dünyada yüzlerce çeşit kuru, taze, toz, sıvı doğal lezzet katkı maddesi mevcut. Bu malzemelerin bazıları, günümüzde dünyanın her yerinde yaygın olarak bulunuyor.
Temel Ot Statüsünden Tabak Süslemesine
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
dereotu,
destekçileri,
lezzet,
maydanoz,
nane
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)