Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
27 Nisan 2011 Çarşamba
Evde Pastırma Yapımı
EVDE PASTIRMA YAPIMI
Bir çoğumuzun gözünde belki de tabudur. Evde pastırma yapılmaz, yapılırsa da satın alınan pastırma gibi güzel olmaz diye düşünülüyordur. Bu gün kilosu 55-60 milyon liraya kadar çıkan fiyatıyla, belki de çok sevdiğimiz halde sofralarımıza sıklıkla getiremediğimiz bir yiyecek halini aldı. Ama üzülmeyin. Sizi bu dertten kurtarayım. Defalarca denendiği için güvenerek yazıyorum. Hiç tereddüt etmeden uygulayabilirsiniz.
MALZEME :
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
evde,
pastırma,
pastırma yapımı,
yapımı
Çay demlemenin altın kuralları + Çay nasıl saklanır?
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
altın kuralları,
çay demleme,
çay demlemenin,
çay nasıl saklanır
Diyet Yemekleri
Diyet Yemekleri
Peynirli domates sepeti
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:
Peynirli domates sepeti
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
diyet,
diyet yemekleri,
yemek tarifleri,
yemekleri
Mucizevi Girit mutfağı
Mucizevi Girit mutfağı
Girit mutfağının mucizevi sırrını uzaklarda aramaya gerek yok. Bu sır mutfağın temel taşlarını oluşturan sebzeler, meyveler, otlar, kekik balı, kaliteli şaraplar, koyun yoğurdu ve yerel peynir çeşitlerinin harikulade kombinasyonuyla, altın değerindeki zeytinyağından başka bir şey değil.
Girit, mükemmel bir doğaya, yumuşak Akdeniz iklimine ve verimli topraklara sahip bir ada. Adanın ürünleri arasında kalitesiyle dünyaca tanınan zeytinyağı, meyveler, sebzeler, kekik balı, yabani otlar, kaliteli şaraplar, koyun yoğurdu ve yerel peynir çeşitleri var. Bu ürünlerin harikulade bir kombinasyonu olan meşhur Girit mutfağı, doktorlar tarafından uzun ve sağlıklı bir yaşam için en uygun diyet olarak kabul ediliyor. Çünkü çeşitli dönemlerde yapılan araştırmalar, Giritlilerin kalp, damar ve diğer hastalıklara yakalanma açısından, hep en son sırada yer aldıklarını gösteriyor. Yani Akdeniz'in en sağlıklı ve en uzun ömürlü insanları Giritliler.
Girit mutfağının mucizevi sırrını uzaklarda aramaya gerek yok. Bu sır mutfağın temel taşlarını oluşturan sebzeler, meyveler, otlar, kekik balı, kaliteli şaraplar, koyun yoğurdu ve yerel peynir çeşitlerinin harikulade kombinasyonuyla, altın değerindeki zeytinyağından başka bir şey değil.
Girit, mükemmel bir doğaya, yumuşak Akdeniz iklimine ve verimli topraklara sahip bir ada. Adanın ürünleri arasında kalitesiyle dünyaca tanınan zeytinyağı, meyveler, sebzeler, kekik balı, yabani otlar, kaliteli şaraplar, koyun yoğurdu ve yerel peynir çeşitleri var. Bu ürünlerin harikulade bir kombinasyonu olan meşhur Girit mutfağı, doktorlar tarafından uzun ve sağlıklı bir yaşam için en uygun diyet olarak kabul ediliyor. Çünkü çeşitli dönemlerde yapılan araştırmalar, Giritlilerin kalp, damar ve diğer hastalıklara yakalanma açısından, hep en son sırada yer aldıklarını gösteriyor. Yani Akdeniz'in en sağlıklı ve en uzun ömürlü insanları Giritliler.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
girit,
girit mutfağı,
mutfağı,
yemek kültürü,
yemek tarifleri
Meksika Usulü Baharlı Kahve
Meksika Usulü Baharlı Kahve
Malzemeler :
4 kahve fincanı su
Malzemeler :
4 kahve fincanı su
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
baharlı,
kahve,
meksika usulü
Kırım Tatarlarının Mutfak Kültürü
Kırım Tatarlarının Mutfak Kültürü
Kırım Tatarları çok zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu zenginlik kendi özdeğerleri yanında tarihleri boyunca birçok kültürle iç içe yaşamış olmalarından kaynaklanmaktadır.
Bulundukları coğrafi bölgenin özelliği olan hayvancılık ve yetiştirdikleri sebze ve meyveler (Havuç, domates, biber, patlıcan, üzüm, çilek, incir, elma, armut, şeftali, ceviz) hamur işleri, beslenmelerinde temel değerleri oluşturmaktadır.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
kırım,
mutfak kültürü,
tatarlarının
Hellim Peyniri - Hellim Peyniri Hakkında
Hellim Peyniri
Hellim Kıbrıs'a özgü, sık dokulu, sarımsı beyaz renkte taze bir peynirdir. Genelde yağsız tavada kızartıldıktan sonra yenir. Hellim Kıbrıs'a has bir peynir türüdür. KKTC'nin önemli bir ihraç kalemi olan bu peynir, Kıbrıslı Rum'lar tarafından hallumi adı ile anılır. Son yıllarda Türkiye'de de yapılmaya başlanmıştır. Orta sertlikte, hafif uzayan, tuzluca bir peynir olan hellimin tavası çok güzel olur. Yaklaşık 250 gramlık topaklar halinde hazırlanır ya da dikörtgen kalıplarda bol tuzla salamuralanır. Bu nedenle uzun ömürlü bir peynirdir. Kıbrıslılar bu ürünleri İstanbul'a ihraç etmekte veya peynir markalarıyla satmaktadır.
Hellim Kıbrıs'a özgü, sık dokulu, sarımsı beyaz renkte taze bir peynirdir. Genelde yağsız tavada kızartıldıktan sonra yenir. Hellim Kıbrıs'a has bir peynir türüdür. KKTC'nin önemli bir ihraç kalemi olan bu peynir, Kıbrıslı Rum'lar tarafından hallumi adı ile anılır. Son yıllarda Türkiye'de de yapılmaya başlanmıştır. Orta sertlikte, hafif uzayan, tuzluca bir peynir olan hellimin tavası çok güzel olur. Yaklaşık 250 gramlık topaklar halinde hazırlanır ya da dikörtgen kalıplarda bol tuzla salamuralanır. Bu nedenle uzun ömürlü bir peynirdir. Kıbrıslılar bu ürünleri İstanbul'a ihraç etmekte veya peynir markalarıyla satmaktadır.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
hellim,
hellim peyniri,
peyniri
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)