Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

5 Nisan 2011 Salı

Yağlı Şişelerin Temizliği - Yağlı Şişeyi Temizlemek

Önce deterjanla yikayin. Sonra durulanan sisenin içine sodali su koyarak sallamaya baslanir. Bes dakika kadar sallanan sise çalkalanip bu sefer içine kahve telvesi ilave edilir. Bir süre bu sekilde sallanan sise kisa bir zaman sonra yaglardan tamamen temizlenmis duruma gelecektir.

Çiğ köfte - Çiğ köftenin püf noktaları

==Çiğ köftenin püf noktaları==

Şanlıurfalı çiğ köfte ustaları, çiğ köfte yoğurmanın püf noktaları olduğunu belirtti. Usta eller, iyi bir çiğ köfte yapmanın kullanılacak malzemeyle direk ilgili olduğunu vurguladı. İyi çiğ köfte yapmanın yolunun malzemeden geçtiğini belirten ustalar, sert bulgurla yapılan çiğ köftenin daha leziz olduğunu kaydetti. Çiğ köftede mutlaka isot (pul biber) kullanılması gerektiğini hatırlatan ustalar, kara etin içindeki sinirlerin çok iyi temizlenmesi gerektiğine ve yoğurma kıvamının da çiğ köftenin tadını etkilediğine dikkat çekti.

Yumurta akını çırparken

Yumurta akını çırparken
Yumurta akını çırpıp kar haline getirirken, öncesinde ve sonrasında dikkat etmeniz gereken püf noktaları şunlardır:

Yumurtayı oda sıcaklığında tutun.
Yumurtayı çırparken el çırpıcısı veya çatal yerine tercihen elektrikli mikser kullanın.
Çırptığınız kabın temiz olmasına dikkat edin.
Yumurta alana ufacık da olsa yumurta sarısını karıştırmamaya dikkat edin.
Mutlaka bir tutam tuz katın.

Ekmek bayatlamaması için

Ekmek bayatlamaması için
Eğer evde ekmek yapıyorsanız, içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş patates ekmeğinizin daha geç bayatlamasını sağlayacaktır.

Pişirme hatalarını düzeltmek için

Pişirme hatalarını düzeltmek için...
Çorbanızın tuzu fazla kaçtıysa, bir patatesi kabuklarını soyup ikiye kestikten sonra, çorba tenceresinin içine atın.

Çorbanız çok sulu olduysa, hazırlayacağınız bir meyaneyle kıvamını ayarlayabilirsiniz. Bunun için iki kaşık eritilmiş Sana'yı bir kaşık unla karıştırıp ve bu karışımı pişmekte olan çorbanıza yavaş yavaş ekleyin.

Mutfakta Kullanılacak Pratik Bilgiler

Mutfakta Kullanılacak Pratik Bilgiler

*Kızartma yaparken eviniz kötü kokuyor,domatesleriniz hemen pörsüyor veya
mantarlarınız hemen kararıyor?Bu ve bunun gibi sorunlar her evde her bayanın
başına gelen rutin şeylerdir.Bu tip sorunları yine evde elimizde bulunan
malzemelerle çok çabuk halledebiliriz aslında.Mesela;

*Buzdolabınz kötü kokuyorsa 1 kase sütü dolaba koyun ve birkaç gün
bekletin,sütü kullanmadan atmayı unutmayın

Elmanın Kesilince Kararması

Meyve ve sebzelerin bazılarında kesildiklerinde, kabukları soyulduğunda veya herhangi bir şekilde zedelendiklerinde farklı tonlarda renk değişimleri oluşur. Elma, armut, ayva, patates gibi birçok sebze ve meyve bu özelliği gösterir.

Eğer canlılardaki hücre yapısını biliyorsanız, her bir hücrede binlerce enzim olduğunu da biliyorsunuz demektir. Enzimler hücrenin yaşaması için gerekli her türlü görevi yerine getirirler. Elmaların veya patateslerin kesildiklerinde kararmaları işte bu enzimlerden birinin 'polifenol oksidaz' diye adlandırılanın (biz kısaca -PPO- diyeceğiz) yarattığı bir sorundur. Bu enzim, yani PPO, havanın oksijenini alıp, elmada bulunan 'tanin' adlı kimyasalla birleştirerek kararmaya neden olur.