Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

21 Mayıs 2015 Perşembe

Kahvaltılıklar > Sosisli Omlet



Sosisli Omlet

Sosisli OmletMalzemeler:

2 adet orta boy sosis
1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 komposto kaşığı soğan suyu
2 adet çarliston biber
6 adet yumurta
1.5 çorba kaşığı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı tuz

Yapılışı:

Kabaklı Omlet




Kabaklı OmletMalzemeler:

1 çay bardağı küçük boy kabak
1 adet küçük boy domates
1 adet taze soğan
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 fincan süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Kalp Sosis



Kalp Sosis
08 Nisan 2010 tarihinde eklendi

Malzemeler:

– Dilediğiniz ölçüde uzun sosis ( Kokteyl sosis olmayacak )
– Bir yemek kaşığı salça
– Sosisleri kızartmak için sıvıyağ
– Dondurulmuş elma patates ( istediğiniz kadar )
– Patatesleri kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Sosisleri baş kısımlarında 2-3 cm’lik boşluk bırakarak bıçakla diklemesine kesin.

Kahvaltılıklar > Kızartılmış Mantarlı Ekmek



Kızartılmış Mantarlı EkmekMalzemeler:

Tost ekmeği
Konserve mantar
Kaşar peyniri
Kırmızı toz biber
İnce ince doğranmış mantarlar

Yapılışı:

Kahvaltılıklar > Kaşarlı Omlet


kasarli-omlet

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 domates
  • kaşar dilimleri
  • pul biber

İsterseniz:

  • sosis
  • sucuk

Malzemeler:

- 

Hazırlanışı:

1 tane yesil biberi tavada biraz yag ile kavuruyoruz.
Üzerineküçük bir domatesin kabuklarini soyup dograyip koyuyoruz ve tuzunu ilave edip yumusayincaya kadar pisiriyoruz.
3 tane yumurtayi kaseye kirip biraz tuzla iyice çirpiyoruz .
Omlet yapacagimiz tavaya biraz tereyag koyup eritiyoruz ve yumurtalari döküyoruz, yumurtalar biraz pisince yarisina pisirdigimiz domatesleri yayiyoruz.
Üzerine kasar dilimlerini ve pul biberide koyup omletin bos olan kismini üzerine çeviriyoruz.
Kasarlar eriyene kadar ateste tutup sicak sicak servis yapiyoruz.
Isterseniz içerisine sosis, sucuk gibi malzemeleride pisirip koyabilirsiniz.
Afiyet olsun...


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Kahvaltı Çeşidi | Pankek


Malzemeler:

- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Pişirme aşamasında kullanmak için sıvı yağ
- Servis önerisi: kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata

Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Not: bu ölçüler ile 18-20 adet pankek elde

16 Mayıs 2015 Cumartesi

Ter lekelerini çıkarmak için aspirin



Ter lekelerini çıkarmak için aspirini kullanın

Sıcak havalarda özellikle koltuk altlarında meydana gelen kıyafetlerdeki ter lekelerinin pratik bir çözümü...

Yaz geldi. Özellikle sıcak havalarda başımıza gelen kıyafetlerdeki ter lekeleri bütün günümüzü berbat etmeye yeter de artar bile. Rahat hareket edemeyiz, kollarımızı kaldıramayız... Kısaca sosyal hayatımızı oldukça olumsuz etkiler.
Bir de bu lekeyi çıkartma sorunu var. Özellikle en sevdiğiniz elbisenizse ter lekelerine maruz kalan 2 kat daha titiz davranmalısınız.
Ter lekelerinden kurtulmak için size pratik bir formül önereceğiz.
Kıyafetlerdeki ter lekelerine aspirin çözümü