Mantı hamurunuz esnek olursa, içini doldurma ve kapatma kısmında zorlanmazsınız. Hamurunuz çatlamaz ve yırtılmaz. Ayrıca, hamurunuzun kuruyup sertleşmemesi için
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
17 Şubat 2021 Çarşamba
Kitel Tarifi
13 Ocak 2021 Çarşamba
BU KURABİYE SİZİ ÇOCUKLUĞUNUZA GÖTÜRECEK (ANNE KURABİYESİ)
AKŞAMDAN HAZIRLA KOY DOLABA✌🏻SABAH ÇAY DEMLENENE KADAR SİMİT POĞAÇALAR ...
8 Kasım 2020 Pazar
Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama
Derin dondurucuda aklınıza gelen her şeyi saklayabilirsiniz. Meyve, sebze, et, balık, tavuk, peynir, süt, anne sütü ve hatta mayalı hamur dahi dondurucuda saklanabilir.
Saklama koşullarına uygun hazırladığınız hamuru, doğru ambalajlama yöntemi ile paketledikten sonra dondurucuya kaldırabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.
Derin dondurucuda mayalı hamur nasıl saklanır?
Mevsiminde depolayacağınız sebze ve meyveleri mevsimi olmayan dönemlerde tüketmenizi
12 Ekim 2020 Pazartesi
Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?
Türk mutfağının baharatlı, otantik ana yemeklerinin tatlıdaki yansıması bol şerbetli baklavalar, kadayıflar ve diğer tatlardır. Fazla tüketimi sağlığımız için zararlı olsa da, şerbetli tatların lezzetine kimse hayır diyemez.
Şerbet ise ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı, içecek ve tatlı yapımında kullanılan şekerli sıvıdır. Kolay hazırlanışı ve tadında sadece tatlı tadının olması zamanında tat vermek istediğimiz tüm yemeklere kullanabilmemizi sağlamış.
9 Ekim 2020 Cuma
Mantı Tarifi
- 3 su bardağıun
- 1 su bardağıılık su
- 1 adetyumurta
- 1 çay kaşığıtuz
Hamuru için:
- 250 gramkıyma
- 1 adet orta boykuru soğan
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 çay kaşığıpul biber
Harcı için:
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığısalça
Sosu için:
- 1 kasesarımsaklı yoğurt
- 1 çay kaşığınane
- 1/2 çay kaşığısumak
- 1 çay kaşığıpul biber
Mantı Tarifinin Püf Noktası