Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Haziran 2023 Çarşamba

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: ŞAMBALİ TATLISI

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: ŞAMBALİ TATLISI: MALZEMELER - 1 kilo irmik. - 1 bardak pekmez. - 2 bardak şeker. - 2 adet yumurta. - 2 su bardağı süt - 1 paket kabartma tozu. - yarım ...

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi: Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeleri ½ su bardağı pirinç 1,5 su bardağı süt 5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı nişas...

12 Haziran 2023 Pazartesi

Maraş Tava Tarifi Nasıl Yapılır?


Maraş Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 1 kg patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 6 adet sarımsak
  • 4 adet sivri biber

29 Nisan 2023 Cumartesi

Tahinli Susamlı Kurabiye

Tahinli Susamlı Kurabiye Malzemeleri
½ su bardağı tahin
½ su bardağı ayçiçek yağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı kavrulmuş susam
1 + ¼ su bardağı un





Bir karıştırma kabında tahin, ayçiçek yağı, pudra şekeri, kabartma tozu, kavrulmuş susam ve unu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın.

9 Nisan 2023 Pazar

Sebze Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sebze köftesi tarifi için öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanı ince ince doğrayalım ve bir kenara alalım.
  2. Çekirdeklerini çıkardığımız kırmızı kapya biberi de küçük küçük doğrayalım ve bir kaseye alalım.

  3. Havucun kabuklarını soyarak rendeleyelim. Ardından suyunu sıkalım ve onu da bir kenara alalım. Kabağı da aynı şekilde rendeleyerek suyunu sıkalım.

Baharatlı Tavuk But tarifi Çıtır Tavuk

İçi sulu yumuşacık, dışı çıtır çıtır mükemmel bir tarife ne dersiniz? Baharat sevenler için çıtır tavuk butları şahane bir lezzet...

Baharatlı Tavuk But için Malzemeler


  • 10 a

    det tavuk but
  • 2 adet yumurta
  • 6 tatlı kaşığı süt
  • 4 tatlı kaşığı mısır unu
  • 6 tatlı kaşığı galeta unu

27 Mart 2023 Pazartesi

Zerde Nasıl Yapılır


Zerde Malzemeleri

6 su bardağı su
1 + ¼ su bardağı toz şeker
½ su bardağı pirinç
1 tutam safran + ½ su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta + ½ su bardağı su