Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

6 Şubat 2023 Pazartesi

El Açması Kat Kat Ayrılan Nefis Bir Börek

El Açması Mayalı Börek 🌹hamuru 1su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)

10 Ocak 2023 Salı

Orman Kebabı Tarifi

  • 500gramdana kuşbaşı eti(ya da kuzu kuşbaşı)
  • 2adet orta boysoğan
  • 2adethavuç
  • 2adetpatates
  • 1yemek kaşığısalça
  • 2yemek kaşığıtereyağı
  • 2yemek kaşığıun
  • 3yemek kaşığızeytinyağı
  • 1kasebezelye(konserve)
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1tatlı kaşığıkekik
Orman Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi
Kısık ateşte pişiyor olması çok önemli

Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı un ile karıştırın.

    orman-kebabi-adim-1
  2. Teflon bir tencerede kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırıp üzerine etleri atıp kavuralım.

Tam Ölçülü Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır?

Turşu suyu nasıl hazırlanır?

tursu-suyu-nasil-yapilir1

Hepimiz hazırladığımız turşuların çok uzun süre küflenmeden dayanmasını, sebzelerimizin yumuşamadan, kıtır kıtır bir şekilde kalmasını ve lezzetlenmesini istiyoruz. Çok fazla tuzlu olduğunda yiyemiyoruz, az tuzlu kaldığında ise turşularımızın kıvamı dilediğimiz gibi olmuyor. Peki bu işin sırrı neyde saklı? Mükemmel turşu suyunda elbette. Turşu suyu yapımında gerekli olan her şeyi bir bir anlatmaya geçmeden önce turşu hakkında diğer bilmeniz gerekenler için

Ganaj Tarifi


Ganaj Tarifi İçin Malzemeler

  • 200gramkrema(1 paket)
  • 180gramçikolata

Ganaj Tarifinin Püf Noktası

Ocağın altını kısık ateşte kullanın, mutlaka karıştırın ve kremanın kesilmesine engel olun. Dilediğiniz bir çikolata çeşidini kullanarak da ganajınızı hazırlayabilirsiniz. Özellikle kuvertür çikolata ganaj yapımında kullanılmaz üzere daha nefis olacaktır.

Ganaj Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kremayı sos tenceresine alın. Ocağın altını yakın. Kısık ateşte kremayı sadece ısıtın, kaynatmayın
    ganaj-yapim1
  2. sınan kremanın içerisine çikolatayı ekleyin.

Cevizli Baklava Tarifi

Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2adetyumurta
  • 1çay bardağısüt
  • 1çay bardağıayçiçek yağı
  • 1yemek kaşığısirke
  • 3,5su bardağıun
  • 1/4çay kaşığıtuz

Şerbeti için:

  • 4su bardağısu
  • 4su bardağıtoz şeker
  • 1tatlı kaşığılimonun suyu

İçi için:

  • 3su bardağıceviz içi (iri çekilmiş)

Açmak için:

  • 1,5su bardağınişasta

Üzeri için:

  • 200grameritilmiş tereyağı
  • 1/2çay bardağısıvı yağ

Cevizli Baklava Tarifinin Püf Noktası

Şerbetin ılık, baklavanın sıcak olmasına özen gösterin. Yufkaları tek tek açmak yerine birkaç tanesini üst üste koyarak da açabilirsiniz. Erittiğiniz tereyağının üzerinde oluşan köpüğünü mutlaka alın. Bu sayede baklavanız üzeri yanık gibi görünmeden tam kıvamında pişecektir. Yufkaları açarken bolca nişasta kullanarak açın, açma işleminiz kolaylaşır. Bekleyen bezelerin üzerine örtü örtün ve kurumalarını engelleyin. 140 derecede pişirmeye özen gösterir. Aksi taktirde tarifiniz hamurlaşır.

Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şerbet için; şeker ve suyu tencereye alın ve karıştırın. Ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın,
    cevizli-baklava-yapim1
  2. Kaynayınca limon suyu ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirin.Ocaktan alıp

9 Ocak 2023 Pazartesi

Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu

Şerbeti için;

Lavaş Ekmeği Tarifi

Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 350 ml ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Son olarak hamuru toparlamak için biraz sıvı yağ

  1. Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve hamuru yuğurun ele yapışan çok yumuşak bir hamur oluyor bu gayet normal.

  2. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek hamuru toparlayın ve elinizi hamurdan çıkarın.