Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
1 Kasım 2022 Salı
20 Eylül 2022 Salı
Kurabiyelerinizin güzel olması, ağızda dağılması, dayanıklı olması için ipuçları
Annelerimizin belki de gözden kaçırıp anlatmadığı, tariflerin püf noktalarında hiç bahsetmedikleri ağızda dağılan kurabiyelerin sırlarını biz verelim size. İster içi elma dolgulu kurabiyeler yapın, ister çikolataya banıp servis edin. Bu püf noktaları her daim işinize yarayacak. Siz de unutulmaz lezzette, mis gibi kokan kurabiyeler yapmak için bunları bir kenara not edin.
Kurabiyelerde malzemelerin ısısı mühim
Aslında çok kere bahsettik ama bir kez daha bahsedelim. Bir kek yaparken kabarmasını istiyorsanız, bir kurabiye hazırlarken ağızda dağılan, kıyır kıyır dokusu olan kurabiyeler yapmak istiyorsanız işin sırrı malzemelerin ısısında gizli. Özellikle kurabiye hamuru hazırlarken kullanılan tereyağının, aksi söylenmediği sürece oda sıcaklığında olması gerektiğini biliyoruz. Ancak un, yumurta, şeker, vanilya, kabartma tozu, süt ya da kullanmak istediğiniz diğer malzemelerinde oda sıcaklığında olmaları şart.
Mutlaka ama mutlaka kurabiye yapmaya başlamadan önce malzemelerinizi bir yarım öncesinden mümkünse birkaç saat öncesinden tezgahın üzerine alın. Doğrudan güneş ışıklarına maruz kalmadıklarından emin olun. Bunları yaptıysanız ilk adıma bir tik atabilirsiniz. Ağızda dağılan kurabiyelerinizin ilk adımı tamam.
İşin sırrı aslında yağlarda gizli
Nefis bir kurabiyenin ikinci aşamasında ise devreye yağlar giriyor. Ağızda dağılan bir
15 Eylül 2022 Perşembe
ASLA BİR TABAK YETMEYECEK 😋 YİYENLER TADINA BAYILACAK 😍 kısır tarifi ⁄ k...
13 Eylül 2022 Salı
Girit Mantısı - Arda'nın Mutfağı 77. Bölüm
10 Eylül 2022 Cumartesi
KAVRULMUŞ İRMİK TATLISI
28 Ağustos 2022 Pazar
Ev Yapımı Galeta Unu Tarifi Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Galeta Unu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmeklerinizi minik küpler halinde doğrayın.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirin.
- 150 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar yavaş yavaş pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından mutfak robotundan geçirin.
- İyice incelttikten sonra elekten geçirin. Kavanozların içinde ya da kilitli buzdolabı poşetinin içinde oda sıcaklığında muhafaza ederek tüketebilirsiniz.
Balon Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır
Balon Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maya ve suyu karıştırma kabına alın. Üzerine un ve tuzu ekleyip yoğurun.
- Hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Üzerini örterek 30-40 dk. arası mayalanmaya bırakın.