Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

10 Aralık 2021 Cuma

Fluffy Milk Bread Recipe | Best Recipe For Morning Milk Buns [No Knead]

KOLAY! Gece hazır, sabah pişirin! Kabarık ve Yumuşak Sütlü ekmek! Kolay kahvaltı ekmeği

KOLAY! Gece hazır, sabah pişirin! Kabarık ve Yumuşak Sütlü ekmek! Kolay kahvaltı ekmeği
geceden hazırla

*İçindekiler 210g (0.91 su bardağı) Süt 25 gr (2 yemek kaşığı) Şeker 3g (1 çay kaşığı) Instant maya 300g (2 su bardağı) Ekmek unu / Çok amaçlı un

2 Aralık 2021 Perşembe

Tart kek - Tart Pasta Muzlu Tart Pasta

Tart kek

2 yumurta 1çaybardağı şeker 1çaybardağı sıvıyağ 1çaybardağı süt

28 Kasım 2021 Pazar

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

MALZEMELER
1.buçuk su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı un
1 adet orta boy soğan
sıvı yağ
tuz
2 litre Kaynamış su(biraz sıcak suyu fazla bulundurun daha sonra ekleme gereği duyulabilir)
1 çay kaşığı zerdeçal ocaktan inmeye yakın ekleyin müthiş rengi veren baharat



YAPILIŞI

15 Kasım 2021 Pazartesi

PANİ PURİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

yarım bardak soda
1 bardak irmik
2 yemek kaşığı un az tuz
bir çay kaşığı kabartma tozu(mastersef)  pişi şekli yapılıp bol yağda kızart,
Kaşık yada bıçak yardımı ile üzerlerinden delip içini istediğiniz malzeme ile dolgu yapabilirsiniz.


HAMUR İÇİN MALZEMELER

1. İrmik

Batırık Tarifi İç Anadolu Yemekleri

Batırık



Batırık Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr ince bulgur
  • 100 ml ılık su
  • 70 gr tahin

10 Kasım 2021 Çarşamba

10 dakikada akşam yemeğinde nasıl ekmek yaparım! Mayasız ekmek! # 84

10 dakikada akşam yemeğinde nasıl ekmek yaparım! Mayasız ekmek - çok hızlı ve kolay bir tarif! Videomda hızlı ve kolay bir şekilde 5 dakika içinde nasıl ekmek yapılacağını izleyin. Tavada ekmek için çok kolay ve lezzetli bir tarif. Tadına tuz ekleyebilirsiniz. Ekmek reçel veya ana yemekle yenebilir veya sandviç yapabilirsiniz! Tarif ve hazırlık: buğday unu 400 gram. 10 gr kabartma tozu. 250 ml hayvan veya bitki sütü. 40 gram ayçiçek yağı. kuru, yapışmaz bir tavada her iki tarafta 5 dakika pişirin. tadı tuz. çok basit ve kolay tarif, bu ekmek dilediğiniz gibi peynir veya reçel ile yenebilir)