Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
9 Nisan 2020 Perşembe
Diyet Krep (Yulaf Ezmesi ile) Tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Diyet Krep,
tarifi,
Yulaf Ezmesi
4 Nisan 2020 Cumartesi
Simple Homemade French Bread
https://youtu.be/iCrx1RFCNaY
INGREDIENTS
1 cup warm water
2 1/4 teaspoons traditional or instant yeast
1 teaspoon salt
2 1/2 cups all-purpose white flour (plus more for kneading)
DIRECTIONS
Combine water with yeast and let bloom for 10 minutes.
UÇAK YOLCULUĞUNDA İKRAM EDİLEN MİNİK FRANSIZ EKMEĞİ/ HOMEMADE FRENCH ROLL
Fransız ekmegi. Uçak yolculuğunda sıcak sıcak ikram edilen, en çok sevdigim minik ekmekleri evde yapmanın mutluluğunu anlatamam. Çok kolay ve nefis oldu. Mutlaka deneyin bu tarifi özellikle kahvaltıda harika oluyor.
HOMEMADE FRENCH ROLL
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
FRANSIZ EKMEĞİ,
HOMEMADE FRENCH ROLL,
İKRAM EDİLEN,
MİNİK,
UÇAK YOLCULUĞUNDA
Boşnak Mantısı - Arda'nın Mutfağı
Boşnak Mantısı Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
Tuz
Kıymalı Harç için Malzemeler
400 gr. kıyma
1 küçük boy soğan – ince yemeklik doğranmış
Tuz
Karabiber
Hamuru Açmak için Malzemeler
100 gr. tereyağı
4 – 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzeri için Malzemeler
Yoğurt
Tereyağı
Pul biber
Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
Tuz
Kıymalı Harç için Malzemeler
400 gr. kıyma
1 küçük boy soğan – ince yemeklik doğranmış
Tuz
Karabiber
Hamuru Açmak için Malzemeler
100 gr. tereyağı
4 – 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzeri için Malzemeler
Yoğurt
Tereyağı
Pul biber
Hamuru için;
Ununuzu bir karıştırma kabına alın.
Ortasını havuz yapın ve içerisine su ekleyin.
Kenarlarından tuz ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırın.
Hamurunuz hafif toplanınca tezgaha alın ve yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabına geri alın ve 30 dakika dinlendirin.
Ununuzu bir karıştırma kabına alın.
Ortasını havuz yapın ve içerisine su ekleyin.
Kenarlarından tuz ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırın.
Hamurunuz hafif toplanınca tezgaha alın ve yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabına geri alın ve 30 dakika dinlendirin.
İç harcı için;
Ayrı bir karıştırma kabında kıyma, ince yemeklik doğradığınız soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Ayrı bir karıştırma kabında kıyma, ince yemeklik doğradığınız soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Birleştirmek için;
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
arda'nın mutfağı,
Boşnak Mantısı
28 Mart 2020 Cumartesi
ACI BADEM KURABİYESİ Tarifi
ACI BADEM KURABİYESİ
MALZEMELER
1 su bardağı badem
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı nişasta
3 damla limon suyu
YAPILIŞI: Bademlerin kabuklarını soyup rondoda çekiyoruz. Yumurtanın beyazını pudra
MALZEMELER
1 su bardağı badem
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı nişasta
3 damla limon suyu
YAPILIŞI: Bademlerin kabuklarını soyup rondoda çekiyoruz. Yumurtanın beyazını pudra
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
ACI BADEM KURABİYESİ
BROWNI KURABİYE
BROWNI KURABİYE
MALZEMELER
250 gr. eritilmiş margarin
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
ŞERBETI İÇİN:
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1.5 su bardağı su
ÜZERI İÇİN:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Hamur hazırlama kabına un hariç
MALZEMELER
250 gr. eritilmiş margarin
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
ŞERBETI İÇİN:
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1.5 su bardağı su
ÜZERI İÇİN:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Hamur hazırlama kabına un hariç
Püf noktalarıyla profiterol
Profiterolün incelikleri
Yapımı zor gibi görünse de, önemli olan profiterolün ana malzemesi olan hamurunun kıvamını doğru ayarlamak. Krema ve çikolata sosundan oluşan lezzetli tatlının hamuru, fırında pişirildikten sonra, kreması ve çikolata sosu ile birleştirilir. Fırında yaklaşık 40 dakika pişmesi gereken profiterol, çok sertleşmemelidir.
Pişme süresi konusunda verilen tariflere göre farklılık olsa da, profiterolün piştiğini hafif pembeleşince anlamak mümkündür. Çok kızarması gerekmeyen profiterol hamurunun, kreması için dağılmadan ikiye bölünecek yumuşaklıkta olması gerekiyor.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Profiterol,
Püf noktalarıyla
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)