Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

4 Nisan 2020 Cumartesi

Simple Homemade French Bread




https://youtu.be/iCrx1RFCNaY


INGREDIENTS

1 cup warm water
2 1/4 teaspoons traditional or instant yeast
1 teaspoon salt
2 1/2 cups all-purpose white flour (plus more for kneading)

DIRECTIONS

Combine water with yeast and let bloom for 10 minutes.



UÇAK YOLCULUĞUNDA İKRAM EDİLEN MİNİK FRANSIZ EKMEĞİ/ HOMEMADE FRENCH ROLL


Fransız ekmegi. Uçak yolculuğunda sıcak sıcak ikram edilen, en çok sevdigim minik ekmekleri evde yapmanın mutluluğunu anlatamam. Çok kolay ve nefis oldu. Mutlaka deneyin bu tarifi özellikle kahvaltıda harika oluyor.

HOMEMADE FRENCH ROLL

French Roll - Fransız ekmegi 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı kuru maya

Boşnak Mantısı - Arda'nın Mutfağı

boşnak mantısı
Boşnak Mantısı Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
Tuz
Kıymalı Harç için Malzemeler
400 gr. kıyma
1 küçük boy soğan – ince yemeklik doğranmış
Tuz
Karabiber
Hamuru Açmak için Malzemeler
100 gr. tereyağı
4 – 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzeri için Malzemeler
Yoğurt
Tereyağı
Pul biber
Hamuru için;
Ununuzu bir karıştırma kabına alın.
Ortasını havuz yapın ve içerisine su ekleyin.
Kenarlarından tuz ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırın.
Hamurunuz hafif toplanınca tezgaha alın ve yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabına geri alın ve 30 dakika dinlendirin.
İç harcı için;
Ayrı bir karıştırma kabında kıyma, ince yemeklik doğradığınız soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
Birleştirmek için;

28 Mart 2020 Cumartesi

ACI BADEM KURABİYESİ Tarifi

ACI BADEM KURABİYESİ

MALZEMELER
 1 su bardağı badem
 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
 2 adet yumurta beyazı
 1 tatlı kaşığı nişasta
 3 damla limon suyu
YAPILIŞI: Bademlerin kabuklarını soyup rondoda çekiyoruz. Yumurtanın beyazını pudra

BROWNI KURABİYE

BROWNI KURABİYE

MALZEMELER
 250 gr. eritilmiş margarin
 2 tane yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket kabartma tozu
 3 yemek kaşığı kakao
 Aldığı kadar un
ŞERBETI İÇİN:
 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
 1.5 su bardağı su
ÜZERI İÇİN:
  cevizi
YAPILIŞI: Hamur hazırlama kabına un hariç

Püf noktalarıyla profiterol


Profiterolün incelikleri
Yapımı zor gibi görünse de, önemli olan profiterolün ana malzemesi olan hamurunun kıvamını doğru ayarlamak. Krema ve çikolata sosundan oluşan lezzetli tatlının hamuru, fırında pişirildikten sonra, kreması ve çikolata sosu ile birleştirilir. Fırında yaklaşık 40 dakika pişmesi gereken profiterol, çok sertleşmemelidir.
Pişme süresi konusunda verilen tariflere göre farklılık olsa da, profiterolün piştiğini hafif pembeleşince anlamak mümkündür. Çok kızarması gerekmeyen profiterol hamurunun, kreması için dağılmadan ikiye bölünecek yumuşaklıkta olması gerekiyor.

Profiterol toplarını 1 gün önceden hazırlayın

.

Profiterol toplarını 1 gün önceden hazırlayıp içlerini doldurmak için ertesi günü bekleyebilirsiniz. İkram etmeden kısa süre önce içlerine krema sıkmanızı öneririm, çünkü krema bir süre sonra topların