Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Mart 2020 Cumartesi

Profiterol toplarını 1 gün önceden hazırlayın

.

Profiterol toplarını 1 gün önceden hazırlayıp içlerini doldurmak için ertesi günü bekleyebilirsiniz. İkram etmeden kısa süre önce içlerine krema sıkmanızı öneririm, çünkü krema bir süre sonra topların
yumuşamasına neden olabilir.Kremasını sıktıktan 1-2 saat sonra ikram etmeniz tadının oturmasına yetecektir. Çikolatalı sosunu ise servis esnasında dökmelisiniz.Topları bıçakla ikiye ayırıp kremasını kaşıkla koyabileceğiniz gibi resimdeki gibi sıkma tüpüyle de doldurabilirsiniz. Bana göre tüple daha kolay oluyor.
Daha farklı bir çikolatalı sos yapmak isterseniz buradaki sosu da kullanabilirsiniz.


Malzemeler:

Şu Hamuru için;
1 su bardağı un
1su bardağı su
4 yumurta
60 gr margarin
1 fiske tuz

İç krema için;
4 su bardağı süt
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
2 yumurta sarısı
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 pk vanilya

Çikolatalı sos için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
160 gr bitter çikolata
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao
3/4 su bardağı toz şeker
1 kaşık tereyağı
1 yumurta sarısı
1 fiske tuz

Hazırlanması:

-1 su bardağı suyu teflon tencerede kaynatın, içine margarin ve tuzu ilave edin.
-Unu bir defada tencereye ilave edip iyice karıştırın, ateşin altını kısın ve hamuru devamlı karıştırın.
-Hamurunuz top kıvamına gelince bir kaba alın(ben rondoma alıyorum-braun-) ve ılınmasını bekleyin.
-Ilınan hamurunuza yumurtaları birer birer kırıp yedirin.Her bir yumurtayı iyice yedirmeniz lazım ben bu işi en iyi robotumun yaptığına karar verdim.
-Hamurunuz parlak ve pürüzsüz bir görünüm alınca soğuması için kenara bırakın.
-Fırınınızı 200 dereceye getirin ve fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
-Hamurdan birer tatlı kaşığı alıp tepsinize ikişer cm. aralıklarla yerleştirin.
-Hamuru tatlı kaşığından tepsiye aktarırken zorlanırsanız sıvıyağa batırıp çıkardığınız 2. bir kaşıkla sıyırabilirsiniz.
-Bu hamurla yaklaşık olarak 30 top hamurunuz olmalı; tepsinizi ısınmış fırınınıza yerleştirin ve altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 20-25 dk pişirin.
-Yaklaşık 25 dakikanın sonunda fırınınızı kapatın ve profiterol topları soğuyana kadar kapağı kapalı fırında bekletin.

İç kremanın hazırlanması;
-Süt, yumurta sarısı, nişasta ve pirinç ununu bir tencereye alın ve mikserle yada çırpıcıyla iyi çırpın ve tencereyi ocağa alın.
-Kısık ateşte karışım koyulaşıncaya kadar sütü karıştırın, koyu bir muhallebi kıvamı alınca içine şekeri ilave edin.
-Kaynayan kremayı ocaktan alın; tereyağı ve vanilyayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın.
-Son olarak kremanızı mikserle 2 dk kadar çırpın ve soğuması için kenara alın.
-Soğuyan kremayı tatlınızı servise sunmadan 1-2 saat önce sıkma tüpü yardımıyla topların içine doldurun.

Çikolatalı sosun hazırlanması;
-Süt, kakao ve nişastayı tencere alıp iyice karıştırın ve ocağa alın.
-Kısık ateşte karıştırarak kaynamasını bekleyin.
-Kaynayan sosu ocaktan alın ve küçük parçalara ayırdığını çikolatayı, kremayı, toz şekeri, tuzu ve tereyağını ilave edip iyice karıştırın.
-Karışım homojen bir görünüm alınca mikserle çırparak hızlıca yumurta sarısını da sosa yedirin.
-Sosu ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin ve sos kabınıza alıp üzerini streçleyin, buzdolabına kaldırın.
-Buzdolabında en az 1 saat dinlenen sosunuzun kıvamı koyulaşacaktır, tatlınızı servise sunacağınız zaman sosu kullanmanız en iyi sonucu verir.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Profiterol toplarını 1 gün önceden hazırlayın*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı