Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Mart 2020 Salı

Şalgam Suyu (siyah havuç)


https://yemek.com/tarif/salgam-suyu/#.WJRDtfmLTIV | Şalgam Suyu Tarifi

Şalgam Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetşalgam
  • 1 kg.siyah havuç
  • 1 adet orta boypancar
  • 2 yemek kaşığıkaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığışeker
  • 1/2 adetekmek
  • 6 su bardağısu
  • 1 tatlı kaşığılimon tuzu

Şalgam Suyu Tarifinin Püf Noktası

Acı bir şalgam elde etmek istiyorsanız yapım aşamasında içine 3-4 adet acı biber ilave edebilirsiniz. Şalgam suyunu bekleteceğiniz yerin serin ve gün ışığını doğrudan almayan bir yer olmasına özen gösterin.

Şalgam Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pancarların, havuçların ve şalgamın kabuklarını soyacak yardımıyla soyun.
  2. Pancar ve şalgamı orta boyda küpler halinde doğrayın.
  3. Havuçları dikaye bir biçimde dört eşit parçaya bölün.
  4. Ekmeğinizi temiz bir tülbente sarın.
  5. Şalgamı hazırlayacağınız kabın tabanına ekmeği, üzerine doğradığınız havuç, şalgam ve pancarı ilave edin.
  6. Limon tuzu, kaya tuzu ve şekeri de ekleyin.
  7. Hazırladığınız kabın alabildiği kadar suyu malzemelerin üzerine gezdirin.
  8. Ağız kısmını sıkıca kapatın ve yaklaşık 15 gün bekletin. Sürecin sonunda ekmeği içerisinden çıkarın ve afiyetle tüketin.

Şalgam Suyu Tarifinin Servis Önerisi

Taneli olarak da servis edebilirsiniz. Kebap ve et yemeklerinin yanına da nefis bir yancı olarak sunabilirsiniz.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Şalgam Suyu (siyah havuç)*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı