Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Kasım 2016 Pazar

Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi

 
POFUDUK EKMEK TARİFİ
Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
    1 su bardağı ılık su
    Yarım su bardağı süt
    Çeyrek su bardağı sıvı yağ

19 Kasım 2016 Cumartesi

PUF BÖREĞİ Tarifi


PUF BÖREĞİMAYALAMA YOK ✓ FIRIN YOK ✓ YAG ÇEKMEYEN PUF PUF BÖREK TARİFİ ...

Malzemeler

1,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

7 Kasım 2016 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


f. özbağ

Herkese açık olarak paylaşıldı  -  18:03
 

Yedikçe Yedirten Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiyeler
Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
4 su bardağı un
İç harcı için ;
5 adet orta boy elma dördü sarı biri kırmızı olacak
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın dolu dolu olmasın

2 Kasım 2016 Çarşamba

Pişi tarifi

Leyla Karaoğlu

Herkese açık olarak paylaşıldı  -  08:23
 

 Pişi tarifi

#Pişi,lerinizin güzel kabarmasını istiyorsanız bunun için birkaç püf noktası var. Bunlara dikkat edecek olursanız kabaran puf puf pişileriniz olacağına emin olabilirsiniz.

İlk olarak kullanacağınız #yoğurt ve #yumurta oda sıcaklığında olmalı, buzdolabından çıkarır çıkarmaz hemen hamur hazırlamayın.

Daha sonra ununu azar azar ilave edin ve hala ele hafif yapışıyorken ununu ilavesini kesin. Hamur rahat yoğruluyor ama hafifte ele yapışan bir kıvamda olmalı ve çok iyi yoğrulmalı.

11 Ekim 2016 Salı

Aşure Faydaları - Aşure Nasıl Yapılır?-Aşure Tarifi

 
Aşure Faydaları saymakla bitmiyor ;

Geleneksel olarak Muharrem ayında Anadolu'nun hemen her yerinde kaynatılan aşure, içinde bulunduğumuz kış aylarında enerji veriyor, vücut direncini artırıyor.

En az 15 farklı besinin karışımı ile hazırlanan, içinde çok önemli kaynakları barındıran aşurede kuru baklagil ve

23 Eylül 2016 Cuma

Mayalı Hamurla Pataesli Kol Böreği

Bu börek Mayalı hamurla yapılan çok yumuşak ve lezzetli bir börek bir diğer adı Mayalı Hamurla Pataesli Kol Böreğidir bu böreğin en büyük özelliği hazırladıktan sonra pişirmeden derindondurucuya atabilirsiniz ister misafirinize ister kendinize 2 saat önceden çıkarın tamamen eridikten sonra yumurtanın sarısını sürün ve pişirin emin olun o kadar güzel oluyor ki üzeri aynı milföy gibi kabarıyor içide yumuşacık ve bütün katları belli oluyor şimdi gelin

22 Eylül 2016 Perşembe

Pastane Pizzası (Resimli Anlatım)

Pastane Pizzası (Resimli Anlatım)
Malzemeler Hamur için:
1 bardak az sıcak süt
1 bardak az sıcak su
1 paket yaş maya