Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

7 Kasım 2016 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


f. özbağ

Herkese açık olarak paylaşıldı  -  18:03
 

Yedikçe Yedirten Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiyeler
Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
4 su bardağı un
İç harcı için ;
5 adet orta boy elma dördü sarı biri kırmızı olacak
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın dolu dolu olmasın
Ceviz
Üzeri için;
Pudra şekeri
Hazırlanışı Arkadaşlar öncelikle bugüne kadar yediğim en güzel elmalı kurabiye olduğunu belirtmek istiyorum ölçüleri birebir uygulamanızı tavsiye ederim .Öncelikle elmaları rendeleyip tavada hafif suyu çıkana kadar kavuralım ardından şekeri ekleyelim şekeri tamamen çekene kadar arada sırada karıştırarak kavurmaya devam edelim .Şekeri tamamen çektiğini gördüğünüz zaman altını kapatıp tarçın ve cevizi ekleyin ben cevizi ağıza gelmesi için bıçakla fotoğrafatki gibi parçalara böldüm tamamen soğumasını bekleyelim daha sonra hamuru için margarin ,pudra şekeri ve sıvı yağı güzelce yoğuralım .Ardından yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edelim vanilyayıda ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım bu aşama beş on dk arası sürüyor ne kadar çok yoğrulursa hamurda bi o kadar güzel kıvam alıyor fotoğraftaki gibi parçaya böldüm merdane yardımıyla açtım. Açarken yapışmaması için çok az miktarda un ekleyin fotoğraftaki boyutta çay bardağınız varsa bu şekli vererek içerisine harcı koyup iki yandan birleştirin hamur açarken biraz dağılıyor gerekirse iki tane şekil verip tekrar tekrar açın eliniz alışınca çabucak oluyor .175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana dek kontrollü olarak pişirelim kurebiyelerin altı daha çabuk kızarıyor fırını kapatmanıza bir kaç dk kala gerekirse sadece üst ısıyı açabilirsiniz pişirme işlemi çok uzun sürmüyor .15- 20 dk da pişmiş olur fırından aldıktan 3- 4 dakika sonra pudra şekeri serpip hafif soğuyunca servis edebilirsiniz :)

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**