Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

2 Kasım 2016 Çarşamba

Pişi tarifi

Leyla Karaoğlu

Herkese açık olarak paylaşıldı  -  08:23
 

 Pişi tarifi

#Pişi,lerinizin güzel kabarmasını istiyorsanız bunun için birkaç püf noktası var. Bunlara dikkat edecek olursanız kabaran puf puf pişileriniz olacağına emin olabilirsiniz.

İlk olarak kullanacağınız #yoğurt ve #yumurta oda sıcaklığında olmalı, buzdolabından çıkarır çıkarmaz hemen hamur hazırlamayın.

Daha sonra ununu azar azar ilave edin ve hala ele hafif yapışıyorken ununu ilavesini kesin. Hamur rahat yoğruluyor ama hafifte ele yapışan bir kıvamda olmalı ve çok iyi yoğrulmalı.

Hamuru yoğurduktan sonra en az 15 dakika üzeri kapalı bekletin.

Pişi hamurunu açarken oklavaya hafif yapışmaması için un ilavesi yapın ama unu fazla kaçırmayın. Az  az serpin.

Hamurları bol ve iyice kızdırdığınız yağda kızartın ve başından ayrılmayın, hemen kızarıyor. Ayrıca kızartacağınız tencere veya tavaya en fazla 4 veya 5 tane atın ki, kızartması daha rahat olsun ve hem daha iyi kontrol edebilirsiniz hem de sıkışmadan bol yağda kızarmış olur.

 Pişi Hamuru Nasıl Yapılır ?

Malzemeler

1 Su bardağı yoğurt soğuk olmasın, kullanmadan önce dolaptan çıkarın1 tane oda sıcaklığında Yumurta1 Çay kaşığı karbonat ( cep sodası)1 Çay kaşığı tuzAldığı kadar un ( hafif ele yapışan bir hamur olmalı)Kızartmak için bol sıvıyağ

Hazırlanışı

Derin bir kabın içine yoğurdu ve yumurtayı alın ve karıştırın.Tuz ve karbonatını da ilave edin tekrar karıştırın.Azar azar un ilavesi yapın ve hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.Ununu fazla atarsanız sert ve fazla kabarmayan bir pişiniz olur. Bu yüzden kıvamı önemli. Hamur rahat yoğrulmalı ama ele de biraz yapışmalı. Hamuru oklavayla açarken de un serpeceğimiz için yoğururken hafif yapışan bir kıvamda olmalı.Yoğrulan hamuru 15 dakika üzeri kapalı dinlendirin.Dinlenen hamuru 2 ve ya 3 parçaya bölün.Biraz Un serptiğimiz bir zemine hamurun bir parçasını oklava yardımıyla açın.Hamur çok ince açmanıza gerek yok. Normal börek hamuru inceliğinde olmamalı, daha kalın bir hamur açın.Oklavaya yapışırsa hafif un serpin.Açtığınız hamuru su bardağının ağız kısmını bastırarak daire eklinde hamurlar çıkartın.Geniş olmayan bir tava veya tencereye bol sıvıyağ dökün ve kızdırın.Yağ iyice kızmalı ki yağ çekmesin ve pişiler kabarabilsin.Kızan yağa hamurlardan 4-5 tane atın ve arkalı önlü çevirerek pişirin. Pişiler tamamen yağın içinde pişmeli, eğer yağınız fazla değilse kaşıkla kızarttığınız yağdan üzerine yağ atabilirsiniz. Lokma dökülürken gördüyseniz eğer ,lokmacılar hamurları yağ dolu tencerenin içine attıktan hemen sonra üzerlerine hafif bastırarak hamurların üzerlerine yağ gelmesini sağlarlar. Bu daha iyi kabarmalarını sağlar. Evde bu kadar çok miktarda yağda pişirmediğimiz için kızarırken üzerlerine ,kızgın yağdan kaşıkla yağ attırırsanız daha pişecekler.Kızaran pişileri tabağa alın ve sıcak sıcak servis yapın.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı