Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Aralık 2015 Perşembe

Kolay Su Böreği Tarifi

Malzemeler;
3 adet yufka
½ paket kelebek makarna
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için;
250 gr beyaz peynir
9-10 dal maydanoz
Sıvı harç için;
1 adet yumurta
½ su bardağı süt
½ su bardağı soda
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı; Kaynayan tuzlu suda makarnaları haşlayın. Haşlanan makarnaları süzün ve iki yemek kaşığı tereyağı ilave edip karıştırın, kenara alın.Peynirleri rendeleyin ve ince ince

Fırın Dürüm Tarifi

Malzemeler;
10 adet küçük lavaş ekmeği
2 adet tavukgöğsü – küçük küp doğranmış
1 avuç jalapeno turşusu
1-1,5 su bardağı Meksika fasulyesi
1 avuç mısır
2-3 adet domates
5-6 dal kişniş
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Sosu için;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su
Üzeri için;
1 avuç kaşar peyniri – rende
1 avuç cheddar peyniri - rende
Fadime Aydın'ın fotoğrafı.Fadime Aydın'ın fotoğrafı.Hazırlanışı;
Sosu için, sos tavasına zeytinyağını ilave edin. Isınınca unu ve baharatları ilave edip kavurun. Unun kokusu çıkınca suyu ekleyin. Sos kıvam alıncaya kadar pişirip, kenara alın.

Zeytinli Açma Tarifi

Malzemeler;
600 gr un
250 ml su
Yarım su bardağı toz şeker – 75 gr
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tutam tuz
50 ml sıvıyağ
1 adet yumurta
100 gr tereyağı – eritilmiş
İçi için;
50 gr zeytin ezmesi

Çatal - Çatal Tarifi

Malzemeler;
125 gram tereyağı - eritilmiş
150 gram sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
2 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un – 500 gr
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı;
Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz ve sirkeyi bir kapta çırpın.
Mahlep, kabartma tozu ve unu ayrı bir kapta harmanlayın.

15 Aralık 2015 Salı

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Ekmeğin kimyası

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Ekmeğin kimyası: Image copyright Thinkstock Un, su ve mayayı bir araya getirdiğimizde büyüleyici bir süreç başlar ve ısıyla birlikte ekmek ortaya çıkar. Ek...

Yaşam ve İnsan için herşeyGenel Kültür, Bilgi Bankası

11 Aralık 2015 Cuma

Yaşamın Estetiği Dekorasyon - Dekor - Ev Dekorasyonu - Hobi Dünyası - El Sanatları: Mutfağınızın Güzelliği İçin Hem Ucuz Hem Kolay Öne...

Yaşamın Estetiği Dekorasyon - Dekor - Ev Dekorasyonu - Hobi Dünyası - El Sanatları: Mutfağınızın Güzelliği İçin Hem Ucuz Hem Kolay Öne...: Ucuz, hiç bu kadar güzel görünmemişti. İşte mutfağınızı ufak dokunuşlarla güzelleştirmenin 13 yolunu sizler için derledik. 1. ...

Dekor dekorasyon estetik tadilat bakım onarım* TasarımYaratıcı Hobiler, Maket Yapımı, Koleksiyonculuk, El Sanatları, El işleri, Antika

22 Kasım 2015 Pazar

Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi


Sakızlı Fırın Sütlaç Malzemeleri
½ su bardağı pirinç
1,5 su bardağı süt
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 parça damla sakızı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın, içerisine kırdığınız damla sakızını ve sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız