MALZEMELER
- 125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 kg süt
- 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek
koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave
edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür.
Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya
göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp soğumaya
bırakılır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**