Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

11 Şubat 2015 Çarşamba

Haşlanmış yumurta soymanın kolay yolu



Haşlanmış yumurtayı soymak birçoğumuz için oldukça uğraştırıcı olabiliyor ama herşeyin bir kolay yolu olduğu gibi bunun da çok kolay bir yolu var. İşte oldukça kolay olan o yöntem...

Temel Yumurta Soyma Yöntemi

  1. Yumurtaları kaynatın.

Yumurtları kaynatırken kullandığınız yöntem kabukların daha kolay soyulmasını

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 
MALZEMELER
  • 125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır. Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir. Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp soğumaya bırakılır.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

28 Ocak 2015 Çarşamba

Kumpir - Kumpir Tarifi



Kumpir

Kumpir
Kumpir Malzemeleri
2 adet orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Kornişon turşu
Konserve mısır
Amerikan salatası
Dilim siyah zeytin

Ramazan Tarifleri: Etli ekmek




Malzemeler:

400 gr. yağlı dana kıyma
1 büyük boy kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kıl biber

Ramazan Tarifler: Mantı Tarifi




Malzemeler:

Hamur için;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 yumurta
4 çorba kaşığı su
Harç için;
200 gr. kıyma
1 çay kaşığı tuz

Ramazan Tarifleri: Kolay Su Böreği




 Malzemeler:

4 adet yufka
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
½  su bardağı sıvıyağ
250 gr. ezilmiş beyaz peynir
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

Ramazan Tarifleri: Lokma




 Malzemeler:

5 su bardağı (500 gr. ) un
1 çorba kaşığı kuru maya
½ çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
½ su bardağı ılık süt
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı ayçiçek yağı