Malzemeler
1 adet çipura (fileto edilmiş)
1 adet yufka
1 adet yumurta
1 adet haşlanmış havuç
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
7 Kasım 2011 Pazartesi
Balık Poşette
Malzemeler
2 adet çipura 2 adet kuru soğan
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
2 demet defne yaprağı
Tuz
İyice temizlenmiş, yıkanmış ve içi dışı tuzlanmış balıklar fırın poşetlerine yerleştirilir. Üzerlerine halka doğranmış limon, halka doğranmış soğan yerleştirilir. Maydanozlar poşet¬lerin kenarlarına yerleştirilir. Birer defne yaprağı ilave edilip poşetlerin ağzı bağlanır. 200° fırında 40-45 dakika pişirilir.
2 adet çipura 2 adet kuru soğan
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
2 demet defne yaprağı
Tuz
İyice temizlenmiş, yıkanmış ve içi dışı tuzlanmış balıklar fırın poşetlerine yerleştirilir. Üzerlerine halka doğranmış limon, halka doğranmış soğan yerleştirilir. Maydanozlar poşet¬lerin kenarlarına yerleştirilir. Birer defne yaprağı ilave edilip poşetlerin ağzı bağlanır. 200° fırında 40-45 dakika pişirilir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
balık,
balık poşette,
poşette
Dereotlu Söğüt Yaprağı Kuzu Ciğer Sote tarifi
Dereotlu Söğüt Yaprağı Kuzu Ciğer Sote tarifi
Tavaya sıvı yağını koyun ve üzerine kuzu ciğerinden bir tutam ilave edip yüksek ateşte kızarana kadar pişirin.Diğer kuzuları ciğerler bitene kadar aynı şekilde tekrarlayın.Önemli olan kuzu ciğerlerinin kuru değil içinin yumuşak olmasıdır.3 adet soğanı piyaz şeklinde kesin.Soğanları kestikten sonra 1 tutam dereotunu ince olarak kesin ve soğanlarla beraber karıştırın.2 demet kıvırcığı ince ince kesin.Servis tabağına yeşillikleri yerleştirin.Üzerine piyaz soğanları ilave edin.Daha onra üzerine kuzu ciğerleri ilave edip servis edin.
Tavaya sıvı yağını koyun ve üzerine kuzu ciğerinden bir tutam ilave edip yüksek ateşte kızarana kadar pişirin.Diğer kuzuları ciğerler bitene kadar aynı şekilde tekrarlayın.Önemli olan kuzu ciğerlerinin kuru değil içinin yumuşak olmasıdır.3 adet soğanı piyaz şeklinde kesin.Soğanları kestikten sonra 1 tutam dereotunu ince olarak kesin ve soğanlarla beraber karıştırın.2 demet kıvırcığı ince ince kesin.Servis tabağına yeşillikleri yerleştirin.Üzerine piyaz soğanları ilave edin.Daha onra üzerine kuzu ciğerleri ilave edip servis edin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Mantı Tarifi - Mantı Nasıl Yapılır
Mantı (5 Kişilik)
Malzemeler
400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Malzemeler
400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Mantı Nasıl Yapılır,
Mantı Tarifi
23 Ekim 2011 Pazar
Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Çikolata - Çikolatanın Tarihi - Çikolata Yapılışı
Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Çikolata - Çikolatanın Tarihi - Çikolata Yapılışı: Çikolata, dünyanın en sevilen yiyeceklerinden biridir ve tropik kakao ağacının çekirdek denen tohumlarından yapılır. Çikolataya istendiğin...
Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar-- Sosyoloji Toplum bilimi , sosyoloji ders notları
Siyasi Forum Siyasi-Politik Haber - Makale - Yazılar-- Sosyoloji Toplum bilimi , sosyoloji ders notları
18 Ekim 2011 Salı
Türk mutfağı İngiliz basınında
Ünlü İngiliz Şef Parle, Telegraph'da yayınlanan makalesinde ,Türk mutfağının kebaptan ibaret olmadığına dikkat çekerek midye dolmadan ev yapımı yoğurda , baharatlardan kabuklu yemişe çeşitli farklı lezzetleri tanıttı.
Ünlü İngiliz Şef Stevie Parle, Türk mutfağının lezzetleri arasında midye dolmasını, limandaki kayıklarda kızarmış taze uskumru balıklı sandaviçi ve ev yapımı yoğurdu göstererek, "Taze otlar, kabuklu yemiş ve baharatın bir zenginliği var ancak benim favorim kırmızı pul biber" yorumunu yaptı.
Ünlü İngiliz Şef Stevie Parle, Türk mutfağının lezzetleri arasında midye dolmasını, limandaki kayıklarda kızarmış taze uskumru balıklı sandaviçi ve ev yapımı yoğurdu göstererek, "Taze otlar, kabuklu yemiş ve baharatın bir zenginliği var ancak benim favorim kırmızı pul biber" yorumunu yaptı.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
türk mutfağı
16 Ekim 2011 Pazar
Kitap Özetleri, Kitap Özeti / E-Kitap - E-book: Kitap özetleri – İstanbul Sofraları
Kitap Özetleri, Kitap Özeti / E-Kitap - E-book: Kitap özetleri – İstanbul Sofraları: Kutucular, 4. baskıya ulaşan Büyükada Yemekleri adlı kitabının ardından bu kez İstanbul Sofraları’nı kuruyor.Geleneksel İstanbul yemek ...
E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
et yemekleri,
garnitürler,
geleneksel İstanbul yemek tarifleri,
içecekler,
istanbul sofraları,
kitap,
kitap ozetleri,
makarnalar,
meze
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)