Yuvarlama , Yuvalama Tarifi Gaziantep Yöresi
M a l z e m e l e r
* 250 gr. kuzu kuşbaşı et,
* 1/2 çay bardağı yağ, *500 gr. pirinç
* 1 yemek kaşığı domates salçası,
*3 bardak süzülmüş yoğurt
* 200 gr. nohut,
*300 gr. yağsız, çiğköftelik et
*500 gr. kemikli ya da kuşbaşı et
* 1 adet limon,
* Kuru nane,
*1 yumurta
* 4 su bardağı su.
HAZIRLANIŞI:
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
10 Ağustos 2011 Çarşamba
Yuvarlama , Yuvalama Tarifi Gaziantep Yöresi hazırlanışı, tarifi, yapılışı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
gaziantep,
hazırlanışı,
tarifi,
yapılışı,
yöresi,
yuvalama tarifi,
yuvarlama
5 Ağustos 2011 Cuma
Hafif Tatlı Tarifleri, Hafif Tatlılar
Hafif Tatlı Tarifleri, Hafif Tatlılar
Keşkül
Malzemeler :
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Toz Badem
2 Çorba K. Nişasta
1 Yumurta
1 Paket Vanilya
* Üzeri İçin:
Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Sütü tencereye dökün. Soğukken şekeri, yumurta sarısını ve bademi ilave edin. Nişastayı suyun içinde ezin. Süt kaynadıktan sonra nişastayı ekleyerek kıvamını bağlayın. Kıvamı koyulaşınca küçük sufle kaplarına paylaştırın. Soğuması için bırakın. Üzerini toz yeşil fıstıkla süsleyin.
Şeftalili Tatlı
5 Şeftali
1 Su B. Tozşeker
1 Kabuk Tarçın
* Kreması İçin:
1 Lt. Süt
1 Su B. Tozşeker
1 P. Vanilya
2 Çorba K. Buğday Nişastası
2 Çorba K. Pirinç Unu
* Üzeri İçin:
3 Çorba K.Toz Badem
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.
Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırın kabına kremayı dökün. Üzerüne şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz
Portakallı İrmik Helvası
MALZEMELER:
2 su b. irmik
100 gr tereyağı
Keşkül
Malzemeler :
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Toz Badem
2 Çorba K. Nişasta
1 Yumurta
1 Paket Vanilya
* Üzeri İçin:
Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Sütü tencereye dökün. Soğukken şekeri, yumurta sarısını ve bademi ilave edin. Nişastayı suyun içinde ezin. Süt kaynadıktan sonra nişastayı ekleyerek kıvamını bağlayın. Kıvamı koyulaşınca küçük sufle kaplarına paylaştırın. Soğuması için bırakın. Üzerini toz yeşil fıstıkla süsleyin.
Şeftalili Tatlı
5 Şeftali
1 Su B. Tozşeker
1 Kabuk Tarçın
* Kreması İçin:
1 Lt. Süt
1 Su B. Tozşeker
1 P. Vanilya
2 Çorba K. Buğday Nişastası
2 Çorba K. Pirinç Unu
* Üzeri İçin:
3 Çorba K.Toz Badem
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.
Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırın kabına kremayı dökün. Üzerüne şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz
Portakallı İrmik Helvası
MALZEMELER:
2 su b. irmik
100 gr tereyağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Hafif Tatlı Tarifleri,
Hafif Tatlılar
3 Ağustos 2011 Çarşamba
İftarda da sahurda da tavuk
Doymuş yağ ve kolesterol oranı daha düşük, kalp hastalıkları riskini azaltıyor
Uzmanlar, Ramazan ayında sağlık için daha düşük kalori, daha az yağ ve daha az kolesterol içeren tavuk eti tüketimini öneriyor. Yakındoğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Ramazanda tavuk eti gibi kan şekerini daha yavaş yükselten, daha fazla tokluk hissi oluşturan, besleyici değeri yüksek gıdalar tercih edilmeli. İyi bir protein kaynağı olan tavuk eti, öğün sayısının ikiye indiği Ramazan ayında da sofralardan eksik edilmemeli. Tavuk eti hem sahurda hem de iftarda tüketilebilir” dedi.
Tavuk etinin dana ve koyun etinden daha düşük enerji sağladığını, daha düşük doymuş yağ ve daha az kolesterol içerdiğini ve sindirilirliğinin yüzde 100’e yakın olduğunu belirten Prof. Dr. Yücecan, “Derisiz tavuk eti, kırmızı ete kıyasla daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir. Bilimsel çalışmalar, kırmızı ete kıyasla tavuk eti tüketiminin koroner kalp hastalıkları riskini önemli derecede azalttığını gösteriyor” diye konuştu.
Uzmanlar, Ramazan ayında sağlık için daha düşük kalori, daha az yağ ve daha az kolesterol içeren tavuk eti tüketimini öneriyor. Yakındoğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Ramazanda tavuk eti gibi kan şekerini daha yavaş yükselten, daha fazla tokluk hissi oluşturan, besleyici değeri yüksek gıdalar tercih edilmeli. İyi bir protein kaynağı olan tavuk eti, öğün sayısının ikiye indiği Ramazan ayında da sofralardan eksik edilmemeli. Tavuk eti hem sahurda hem de iftarda tüketilebilir” dedi.
Tavuk etinin dana ve koyun etinden daha düşük enerji sağladığını, daha düşük doymuş yağ ve daha az kolesterol içerdiğini ve sindirilirliğinin yüzde 100’e yakın olduğunu belirten Prof. Dr. Yücecan, “Derisiz tavuk eti, kırmızı ete kıyasla daha az doymuş yağ ve kolesterol içerir. Bilimsel çalışmalar, kırmızı ete kıyasla tavuk eti tüketiminin koroner kalp hastalıkları riskini önemli derecede azalttığını gösteriyor” diye konuştu.
1 Ağustos 2011 Pazartesi
Elma Şekeri Tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Elma Şekeri,
tarifi
Turşulu Nar Ekşili Kisir
Turşulu Nar Ekşili Kisir..
Kaç Kişilik : 4 kişilik
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
.
Malzemeler
Kaç Kişilik : 4 kişilik
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
.
Malzemeler
30 Temmuz 2011 Cumartesi
Mantı - Mantı Hakkında
Orta Asya’dan Anadolu’ya Türkler tarafından getirilen ve oldukça lezzetli bir etli hamur yemeği olan mantı, Türkiye’de Kayseri ile özdeşleşmiştir. Hatta rivayetlere göre Kayseri’de gelin alınırken 1 kaşığa 40 tane mantı sığdırması beklenirmiş. Kayseri dışında birçok ilde de geleneksel olarak yapılan mantının, Farsça ‘men-tu’ (ben-sen) kelimelerinden geldiği söyleniyor.Mantı Kayseri dışında Kırşehir,Adana, Aksaray, Çorum, Konya, Niğde, Sivas, Tokat, Yozgat, Ardahan gibi illerde geleneksel olarak yapılmaktadır
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
mantı,
Mantı Hakkında
Türk Mutfağı'nda Hamurişi - Börekler
Hamurişi- Börekler:
Türk Mutfağı'nda hamur işi yemeklerin önemi büyüktür. Özellikle 'börek' Türk Mutfağı' nın geleneksel lezzetlerindendir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde meşhur olan börek, Balkan Ülkeleri'nde de yaygındır. Böreğin temel maddesi yufkadır. İsteğe göre yufkanın içine peynir, kıyma, ıspanak ya da daha değişik sebzeler konularak hazırlanır. Anadolu'da sacda pişirilen böreklerin tadına doyum olmaz...
Türk Mutfağı'nda hamur işi yemeklerin önemi büyüktür. Özellikle 'börek' Türk Mutfağı' nın geleneksel lezzetlerindendir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde meşhur olan börek, Balkan Ülkeleri'nde de yaygındır. Böreğin temel maddesi yufkadır. İsteğe göre yufkanın içine peynir, kıyma, ıspanak ya da daha değişik sebzeler konularak hazırlanır. Anadolu'da sacda pişirilen böreklerin tadına doyum olmaz...
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
börekler,
hamurişi,
mutfağında,
türk
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)