Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Nisan 2011 Çarşamba

Mucizevi Girit mutfağı

Mucizevi Girit mutfağı


Girit mutfağının mucizevi sırrını uzaklarda aramaya gerek yok. Bu sır mutfağın temel taşlarını oluşturan sebzeler, meyveler, otlar, kekik balı, kaliteli şaraplar, koyun yoğurdu ve yerel peynir çeşitlerinin harikulade kombinasyonuyla, altın değerindeki zeytinyağından başka bir şey değil.





Girit, mükemmel bir doğaya, yumuşak Akdeniz iklimine ve verimli topraklara sahip bir ada. Adanın ürünleri arasında kalitesiyle dünyaca tanınan zeytinyağı, meyveler, sebzeler, kekik balı, yabani otlar, kaliteli şaraplar, koyun yoğurdu ve yerel peynir çeşitleri var. Bu ürünlerin harikulade bir kombinasyonu olan meşhur Girit mutfağı, doktorlar tarafından uzun ve sağlıklı bir yaşam için en uygun diyet olarak kabul ediliyor. Çünkü çeşitli dönemlerde yapılan araştırmalar, Giritlilerin kalp, damar ve diğer hastalıklara yakalanma açısından, hep en son sırada yer aldıklarını gösteriyor. Yani Akdeniz'in en sağlıklı ve en uzun ömürlü insanları Giritliler.

Meksika Usulü Baharlı Kahve

Meksika Usulü Baharlı Kahve

Malzemeler :
4 kahve fincanı su

Kırım Tatarlarının Mutfak Kültürü



Kırım Tatarlarının Mutfak Kültürü



Kırım Tatarları çok zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu zenginlik kendi özdeğerleri yanında tarihleri boyunca birçok kültürle iç içe yaşamış olmalarından kaynaklanmaktadır.

Bulundukları coğrafi bölgenin özelliği olan hayvancılık ve yetiştirdikleri sebze ve meyveler (Havuç, domates, biber, patlıcan, üzüm, çilek, incir, elma, armut, şeftali, ceviz) hamur işleri, beslenmelerinde temel değerleri oluşturmaktadır.

Hellim Peyniri - Hellim Peyniri Hakkında

Hellim Peyniri


Hellim Kıbrıs'a özgü, sık dokulu, sarımsı beyaz renkte taze bir peynirdir. Genelde yağsız tavada kızartıldıktan sonra yenir. Hellim Kıbrıs'a has bir peynir türüdür. KKTC'nin önemli bir ihraç kalemi olan bu peynir, Kıbrıslı Rum'lar tarafından hallumi adı ile anılır. Son yıllarda Türkiye'de de yapılmaya başlanmıştır. Orta sertlikte, hafif uzayan, tuzluca bir peynir olan hellimin tavası çok güzel olur. Yaklaşık 250 gramlık topaklar halinde hazırlanır ya da dikörtgen kalıplarda bol tuzla salamuralanır. Bu nedenle uzun ömürlü bir peynirdir. Kıbrıslılar bu ürünleri İstanbul'a ihraç etmekte veya peynir markalarıyla satmaktadır.

Maraş Dondurması Tarifi - Maraş Dondurması Basit Yapılışı

Evde basitçe bir Kahramanmaraş dondurması yapımı)



Malzemeler


1 kg pastörize süt
250 gr şeker
3 gr (1 tatlı kaşığı ) saf salep
1 paket vanilya

McDonalds Yemekleri Tarifleri

McDonalds Yemekleri Tarifleri
Boyut: 1.30 MB


BURADAN INDIR

Yemek Tarifi Kitabı / 3000 Yemek Tarifi


3000 Yemek Tarifi


3000 adet yemek tarifi içeren elektronik dergi.

Boyut: 3,92 MB

İNDİR