Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Nisan 2011 Çarşamba

Yemek Programı

Yemek Programı

http://rapidshare.com/files/29502818...grami.rar.html

Türk Kahvesi

Türk Kahvesi

özellikleri

  • Türk Kahvesi; Dünyanın en eski kahve pişirme yöntemidir.
  • Köpük, kahve ve telveden oluşur.
  • Yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damakta en uzun süre tadını devam ettiren kahve türüdür.
  • Birkaç dakika şekli bozulmadan kalabilen bu leziz köpüğü sayesinde, uzun süre sıcak kalabilir.
  • İnce kenarlı fincanda sunulduğu için, diğer kahve türlerine göre daha yavaş soğur ve böylece daha uzun süren bir kahve keyfi sunar.
  • Yoğun şurupsu kıvamı ile ağızdaki lezzet tomurcuklarını aşırı uyararak hafızada yer eder.
  • Diğer kahve türlerine göre, daha kıvamlı, yumuşak ve aromatiktir.
  • Kendine özgü enfes kokusu ve özel köpüğü ile diğer kahvelerden kolaylıkla ayırt edilebilir.
  • Kahve tutkunları tarafından, kaynatılarak içilebilen tek kahve olarak kabul edilir.
  • Geleceği anlatmak için kullanılan tek kahve türüdür. Cafedomancy: Kahve telvesini kullanarak kehanette bulunmak.

Çorum Leblebisi

Çorum Leblebisi

Çorum'un meşhur sarı leblebisinde üretim biraz farklıdır. Leblebi, zaten
kuru olan nohuttan yapılır. Nohutun leblebiye dönüşmesi, yaklaşık iki ayı
bulan işlemler zincirini gerektirir.

3 Dakikada Neler Neler Yapılabilir. Oktay Usta


SOSİSLİ BÖREK:
8 yaprak milföy
4 tane sosis
1 sivri biber
1 çorba k. ketçap
kekik
üzeri için:
1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Sosisleri halka halka doğrayın. üzerine sivri biberleri doğrayın. Ketçap ve baharat ilavesi ile iç hazır olacak. Bir parça milföy hamurunun üzerine sosisli karışımdan koyun. Diğer bir parça milföyü üzerine kapatın. Kapatmadan önce artı şeklinde keserek ortasını açın. Üstteki kesik olan millföy parçasının üzerine yumurta sarısı sürün. Bu şekilde 8 yaprak hamurdan 4 adet börek çıkıkıyor.180 derecede kızarana kadar pişirin.


Kırmızı Mercimek Favası - Oktay Usta

Kırmızı Mercimek Favası - Oktay Usta




KIRMIZI MERCİMEK FAVASI
1 su b. kırmızı mercimek
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 çorba k. nişasta
1 diş sarımsak

Cool Sushi

Cool Sushi



Japonca Mutfak Terimleri

Japonca Mutfak Terimleri
A
abura Sıvı yağ
abura-age Kızarmış Tofu dilimleri
aemono Sirke veya diğer soslar içinde yapılan yiyecekler
age Kızartılmış