Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
26 Nisan 2011 Salı
Yağların Kalori Cetveli
KALORI CETVELI ( YAGLAR )
Kalori degerleri, besinlerin 100 g'lari / 100 ml'leri için verilmistir
GIDA KALORI
Tereyag 717
Margarin 720
Sivi Yaglar 884
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
cetveli,
kalori,
kalori cetveli,
yağların
Buzdolabını Doğru Yerleştirin, Buzdolabındaki Yiyecekler Nasıl Yerleştirilir?
Buzdolabını Doğru Yerleştirin, Buzdolabındaki Yiyecekler Nasıl Yerleştirilir
Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin de favori 'mekânları' var.
Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin de favori 'mekânları' var.
Üst:
Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
buzdolabındaki yiyecekler,
buzdolabını,
doğru,
nasıl,
yerleştirilir,
yerleştirin
Mutfaktaki Eczane
MUTFAKTAKİ ECZANE
ANANAS: Vücudumuzun albümin sindirimini destekleyen bir enzim olan Bromelain içerir. Daha önemlisi beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır. ANASON: Sindirim sisteminin en iyi dostudur. Çin ve Hindistan’da eskiden tıp biliminde kullanılırdı. Enfeksiyona karşı koyma gücümüzü arttırır, sinirsel hücrelerin verimliliğini besler yani beyin ve omurilik işlevlerini destekler. Sindirimdeki zorluklardan doğan migrenler, baş dönmeleri, karın ağrısı gibi rahatsızlıklardan korunmak için yararlı olur. AVOKADO:
ANANAS: Vücudumuzun albümin sindirimini destekleyen bir enzim olan Bromelain içerir. Daha önemlisi beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır. ANASON: Sindirim sisteminin en iyi dostudur. Çin ve Hindistan’da eskiden tıp biliminde kullanılırdı. Enfeksiyona karşı koyma gücümüzü arttırır, sinirsel hücrelerin verimliliğini besler yani beyin ve omurilik işlevlerini destekler. Sindirimdeki zorluklardan doğan migrenler, baş dönmeleri, karın ağrısı gibi rahatsızlıklardan korunmak için yararlı olur. AVOKADO:
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
eczane,
mutfaktaki,
yemek tarifleri
21 Nisan 2011 Perşembe
Yemek adabında ilginç alışkanlıklar
Yemek adabında ilginç alışkanlıklar
Dünyanın çeşitli bölgelerinde yemek alışkanlıkları ve yemeklerle yapılan ilginç tasarımlar
Dünyanın çeşitli bölgelerinde yemek alışkanlıkları ve yemeklerle yapılan ilginç tasarımlar
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
alışkanlıkları,
ilginç,
tasarımlar,
yapılan,
yemek,
yemeklerle
15 Nisan 2011 Cuma
Meyveli İçecek
Malzeme: (1 kişilik)
Meyveli içecek çay ve kahve yetine geçecek lezzetli bir alternatiftir.
• 50 gr. taze meyve, çilek, ahududu gibi veya 1 adet muz
• 150 gr. yağsız yoğurt
• 1 tatlı kaşığı bal
• 150 gr. soğuk yağsız süt
Hazırlama:
Tüm malzemeleri bir miksere koyarak iyice karıştırın. Uzun bir bardağa döküp hemen servis edin.
Meyveli içecek çay ve kahve yetine geçecek lezzetli bir alternatiftir.
• 50 gr. taze meyve, çilek, ahududu gibi veya 1 adet muz
• 150 gr. yağsız yoğurt
• 1 tatlı kaşığı bal
• 150 gr. soğuk yağsız süt
Hazırlama:
Tüm malzemeleri bir miksere koyarak iyice karıştırın. Uzun bir bardağa döküp hemen servis edin.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
alkolsüz kokteyller,
İçecek,
meyveli
Otlu Sarmısaklı Ekmek
Malzeme: (8 kişilik)
• 100 gr. margarin veya tereyağı
• 2-3 diş sarmısak, ezilmiş
• 2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz
• 2 çorba kaşığı taze frenksoğanı
• 1 adet uzun Fransız ekmeği
Hazırlama:
Erimiş margarin veya tereyağını sarmısak ve odarla ka*rıştırın. Fransız ekmeğini 2,5 cm. genişliğinde dilimleyin. Dilimleri tam olarak kesmemeye özen gösterin. Her bir aralığa sarmısaklı yağı sürün. Ekmeği folyo kağıdıyla sarın ve önceden 200° (gazlı fırınlarda 6) ısıttığınız fırında 20—25 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
• 100 gr. margarin veya tereyağı
• 2-3 diş sarmısak, ezilmiş
• 2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz
• 2 çorba kaşığı taze frenksoğanı
• 1 adet uzun Fransız ekmeği
Hazırlama:
Erimiş margarin veya tereyağını sarmısak ve odarla ka*rıştırın. Fransız ekmeğini 2,5 cm. genişliğinde dilimleyin. Dilimleri tam olarak kesmemeye özen gösterin. Her bir aralığa sarmısaklı yağı sürün. Ekmeği folyo kağıdıyla sarın ve önceden 200° (gazlı fırınlarda 6) ısıttığınız fırında 20—25 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
ekmek,
otlu,
sarmısaklı
Küçük ekmekler
Malzeme: (12 adet)
Küçük ekmekler yapılması pratik ve kolaydır. Üzerleri*ne biraz krem peynir sürülerek ılık servis edildiğinde çok lezzetlidirler.
• 450 gr. un
• 1 tutam tuz
• 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 100 gr. margarin
• 1 bardak yarım yağlı süt
Hazırlama:
Fırını önceden 220°’de (gazlı fırınlarda 7) ısıtin. Unu, tuzu ve kabartma tozunu bir kaba dökün. Parmak uçları*nızla margarini ezerek una ilave edin ve ekmek kırıntısını andırana kadar karıştırın. Sütü ekleyip düzgün bir hamur haline getirin. Hamuru unlu bir alana yayın ve 12 adet yu*varlağa bölün. Pişirme kâğıdının üzerine yerleştirin. Önce*den ısıtılmış fırında iyice kabarıp pembeleşinceye kadar 8— 10 dakika pişirin.
Küçük ekmekler yapılması pratik ve kolaydır. Üzerleri*ne biraz krem peynir sürülerek ılık servis edildiğinde çok lezzetlidirler.
• 450 gr. un
• 1 tutam tuz
• 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 100 gr. margarin
• 1 bardak yarım yağlı süt
Hazırlama:
Fırını önceden 220°’de (gazlı fırınlarda 7) ısıtin. Unu, tuzu ve kabartma tozunu bir kaba dökün. Parmak uçları*nızla margarini ezerek una ilave edin ve ekmek kırıntısını andırana kadar karıştırın. Sütü ekleyip düzgün bir hamur haline getirin. Hamuru unlu bir alana yayın ve 12 adet yu*varlağa bölün. Pişirme kâğıdının üzerine yerleştirin. Önce*den ısıtılmış fırında iyice kabarıp pembeleşinceye kadar 8— 10 dakika pişirin.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Börek ve Poğaçalar,
ekmekler,
Hamurlu Yemekler,
küçük,
Mantı ve Makarnalar,
Pilavlar,
Pizzalar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)