Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Nisan 2011 Salı

Yağların Kalori Cetveli



KALORI CETVELI ( YAGLAR )
Kalori degerleri, besinlerin 100 g'lari / 100 ml'leri için verilmistir
GIDA KALORI
Tereyag 717
Margarin 720
Sivi Yaglar 884

Buzdolabını Doğru Yerleştirin, Buzdolabındaki Yiyecekler Nasıl Yerleştirilir?

Buzdolabını Doğru Yerleştirin, Buzdolabındaki Yiyecekler Nasıl Yerleştirilir


Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin de favori 'mekânları' var.







Üst:
Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.

Mutfaktaki Eczane

MUTFAKTAKİ ECZANE
ANANAS: Vücudumuzun albümin sindirimini destekleyen bir enzim olan Bromelain içerir. Daha önemlisi beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır. ANASON: Sindirim sisteminin en iyi dostudur. Çin ve Hindistan’da eskiden tıp biliminde kullanılırdı. Enfeksiyona karşı koyma gücümüzü arttırır, sinirsel hücrelerin verimliliğini besler yani beyin ve omurilik işlevlerini destekler. Sindirimdeki zorluklardan doğan migrenler, baş dönmeleri, karın ağrısı gibi rahatsızlıklardan korunmak için yararlı olur. AVOKADO:

21 Nisan 2011 Perşembe

Yemek adabında ilginç alışkanlıklar

Yemek adabında ilginç alışkanlıklar

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yemek alışkanlıkları ve yemeklerle yapılan ilginç tasarımlar





15 Nisan 2011 Cuma

Meyveli İçecek

Malzeme: (1 kişilik)
Meyveli içecek çay ve kahve yetine geçecek lezzetli bir alternatiftir.
• 50 gr. taze meyve, çilek, ahududu gibi veya 1 adet muz
• 150 gr. yağsız yoğurt
• 1 tatlı kaşığı bal
• 150 gr. soğuk yağsız süt

Hazırlama:
Tüm malzemeleri bir miksere koyarak iyice karıştırın. Uzun bir bardağa döküp hemen servis edin.

Otlu Sarmısaklı Ekmek

Malzeme: (8 kişilik)
• 100 gr. margarin veya tereyağı
• 2-3 diş sarmısak, ezilmiş
• 2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz
• 2 çorba kaşığı taze frenksoğanı
• 1 adet uzun Fransız ekmeği

Hazırlama:
Erimiş margarin veya tereyağını sarmısak ve odarla ka*rıştırın. Fransız ekmeğini 2,5 cm. genişliğinde dilimleyin. Dilimleri tam olarak kesmemeye özen gösterin. Her bir aralığa sarmısaklı yağı sürün. Ekmeği folyo kağıdıyla sarın ve önceden 200° (gazlı fırınlarda 6) ısıttığınız fırında 20—25 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Küçük ekmekler

Malzeme: (12 adet)
Küçük ekmekler yapılması pratik ve kolaydır. Üzerleri*ne biraz krem peynir sürülerek ılık servis edildiğinde çok lezzetlidirler.
• 450 gr. un
• 1 tutam tuz
• 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 100 gr. margarin
• 1 bardak yarım yağlı süt

Hazırlama:
Fırını önceden 220°’de (gazlı fırınlarda 7) ısıtin. Unu, tuzu ve kabartma tozunu bir kaba dökün. Parmak uçları*nızla margarini ezerek una ilave edin ve ekmek kırıntısını andırana kadar karıştırın. Sütü ekleyip düzgün bir hamur haline getirin. Hamuru unlu bir alana yayın ve 12 adet yu*varlağa bölün. Pişirme kâğıdının üzerine yerleştirin. Önce*den ısıtılmış fırında iyice kabarıp pembeleşinceye kadar 8— 10 dakika pişirin.