Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

5 Nisan 2011 Salı

Sıkışan Kavanoz Kapaklarını Açmak

Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da şıkışan kapaktan kurtulabiliriz.

Meyvelerin Kekin Dibine Çökmemesi İçin

Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nisastaya bulayip bir süre bekletin ve ardindan kek harcina katin.

Yemeği Çabuk Soğutmak İçin

Yemeği Çabuk Soğutmak İçin



Yaptığınız yemeği çabucak soğutmak istiyorsanız içine iki kaşık tuz atılmış soğuk suya oturtun.Yemekleri soğutmak amaciyle, sıcak sıcak buzdolabına koymayın.

Pişerken kötü kokan sebzeler

Bazi sebzeler piserken etrafa pek de hos olmayan kokular saçabilir. Özellikle de sogan, sarmisak, karnabahar ve lahana gibi içinde keskin koku veren kükürtlü maddeler bulunanlar… Pisirme esnasinda sogan ve sarmisakta bu koku hafifler ancak lahana ve karnabaharda pisirme süresi uzadikça koku da artar. Aslinda bu problemi çözmenin yolu oldukça basittir. Yemeginizi pisirirken içine çok az miktarda damlatacaginiz sirke bu sorunu çözmeye birebirdir. Ayrica bu tip sebzeleri fazla bekletmemeye, tazeyken kullanmaya özen göstermeye ve sebzeleri fazla pisirmeyip yumusayip ezilmeye basladiklarinda atesten indirmeye de dikkat etmelisiniz.

Sütün Taşmasını Önlemek

Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.

Yağlı Şişelerin Temizliği - Yağlı Şişeyi Temizlemek

Önce deterjanla yikayin. Sonra durulanan sisenin içine sodali su koyarak sallamaya baslanir. Bes dakika kadar sallanan sise çalkalanip bu sefer içine kahve telvesi ilave edilir. Bir süre bu sekilde sallanan sise kisa bir zaman sonra yaglardan tamamen temizlenmis duruma gelecektir.

Çiğ köfte - Çiğ köftenin püf noktaları

==Çiğ köftenin püf noktaları==

Şanlıurfalı çiğ köfte ustaları, çiğ köfte yoğurmanın püf noktaları olduğunu belirtti. Usta eller, iyi bir çiğ köfte yapmanın kullanılacak malzemeyle direk ilgili olduğunu vurguladı. İyi çiğ köfte yapmanın yolunun malzemeden geçtiğini belirten ustalar, sert bulgurla yapılan çiğ köftenin daha leziz olduğunu kaydetti. Çiğ köftede mutlaka isot (pul biber) kullanılması gerektiğini hatırlatan ustalar, kara etin içindeki sinirlerin çok iyi temizlenmesi gerektiğine ve yoğurma kıvamının da çiğ köftenin tadını etkilediğine dikkat çekti.