Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Ağustos 2021 Cumartesi

Revani I Revani Tarifi


Revani Malzemeler; 4 adet yumurta ½ su bardağı toz şeker 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakal kabuğu rendesi Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2 – 3 damla limon suyu Hazırlanışı; Şerbeti için; Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın. Revani için; Bir karıştırma kabına yumurtaları alın ve bir mikser yardımıyla karıştırın. Ardından toz şekeri ilave edin ve beyazlaşana kadar iyice çırpın. Beyazlaşan karışımın içerisine ayçiçek yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışımınıza ilave edin. Ardından irmiği de ilave edip bir spatula yardımıyla dışardan içeri doğru karıştırın. Portakal kabuğu rendesini de içerisine ilave edip bir tur karıştırın. 20x25 cm’lik dikdörtgen cam fırın kabınızı tereyağıyla yağlayın. Hazırladığınız revani harcını fırın kabınıza alın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin. Revaniniz piştikten sonra fırından çıkartın ve 5 dakika dinlendirdikten sonra şerbetini üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı