Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

29 Ağustos 2021 Pazar

Hamburger Malzemesi Nasıl Seçilir?

Hamburger Malzemesi Nasıl Seçilir?

Hamburgerde özel lezzetleri yakalamanın ilk şartı tabii ki etin kaliteli olması. Eti seçerken yüzde 20 oranında yağ içeren bir kıyma seçmen köftenin yumuşak ve sulu olmasını sağlar. Eti taze olarak çektirmek de oldukça önemli. Bu konuya açıklık getirdikten sonra sıra aromaların dans ettiği, lezzeti coşturacak ve tüm tatların eklendiği kısma yani çeşnilere gelir.

Hamburgeri renklendirmede en eğlenceli malzemeler kuşkusuz ki soslar, peynirler, ezmeler ve ekmeğe sürülen ürünlerdir. Öncelikle bir tema oluşturup sosları buna göre seçmeni tavsiye ederiz. Soslar hamburgerin tatlı-tuzlu oranını dengelemeye yararken, içerisine eklenen garnitürlerin gevrek ekmekle birlikte birleşip kuru ve yorucu olmasını önler. Yaratıcılığı konuşturup dünyanın farklı bölgelerinden tatları hamburgerinde birleştirmek istersen  Hellmann’s soslarının leziz çeşitleri işini son derece kolaylaştırabilir.

 
 

Lezzeti Arttıran Hamburger Malzemeleri Nelerdir?

Soğan: Karamelize soğan, gurme bir hamburgerin olmazsa olmazlarından. Soğanın zengin ve yumuşak yapısı ateş tadıyla birleştiğinde mükemmel bir malzeme olur.

Bu güzelliğe biraz Hellmann’s Hot BBQ Sos ve Hellmann’s Mayonez’i gezdirerek unutulmayacak tatlar yakalamak mümkün!

Mayonez: İyi bir hamburgere kıvamını veren malzemelerden biri de doğru kullanılan mayonez lezzetidir. En temel soslardan biri olan Hellmann’s Mayonez’i istediğin gibi farklılaştırabilirsin. Hamburgerine hafif ve ekşi tatlar eklemek için narenciye sularının taze aromalarından faydalanabilir ya da kremsi bir yapı için yoğurt ve peynir gibi süt ürünlerini kullanabilirsin. Mayonez, yağ bazlı soslarla çok iyi bir şekilde karışacağından esanslı yağları hamburgerine taşımak için de mükemmel bir malzemedir.

Yeşillikler: Hamburger, aslında farklı tatları iki ekmek arasında dengeleme işidir. Bu denge oyununda yeşilliklerin de önemi büyük. Her ısırıkta aromalı otların keskin lezzetlerini almak için malzemelerine en uygun olan yeşillikleri seçmelisin. Yeşilliklerin ferah ve sulu yapılarına hafif acılı tadıyla Hellmann’s Peri Peri Sos bambaşka bir tat katar. Mutlaka denemelisin.

Sarımsak: Soğanın kardeşi sarımsağı da unutmamak gerekir. Özellikle hafif ısıda dinlendire dinlendire pişen bir sarımsağı Hellmann’s Mayonez’le ve baharatlarla karıştırarak çok özel ve yumuşak bir ezme hazırlayabilirsin. Bu altın rengi kremsi karışımı, ekmeğin iki tarafına sürerek kullandığında etin lezzetine bambaşka bir hava katar. Hamburgerlerin de damakta efsane bir tat bırakır.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Hamburger Malzemesi Nasıl Seçilir?*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı