Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

28 Ağustos 2016 Pazar

PUF BÖREĞİ

Malzemeler; 15-20 dakika 7-8 kişilik
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım su bardağından bir parmak fazla su
3 su bardağı un ( biz 3,5 su bardağı un ilave ettik)
İç malzemesi
Peynir,maydanoz,kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
*Bir kapta hamur malzemelerinin hepsini yoğurun.
*Daha sonra hamuru 3 eşit parçaya bölün.
*Hamurların üzerini örtüp 10-15 dakika dinlendirin.
*Her bir parçayı mantı hamuru kalınlığında açın.(ne çok kalın ne de çok ince olacak)
*Açtığınız hamurun yarısına aralıklarla bir tatlı kaşığı iç harcı koyun ve diğer yarısını üzerine kapatın.
*Hamur ruleti ile istediğiniz şekilde kesin.( rulet yoksa su bardağıyla kesip aynı şekilde yapabilirsiniz)
*Kestiğiniz hamurları kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun..

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**