Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

25 Temmuz 2024 Perşembe

Dondurulması uygun olmayan gıdalar

Dondurulması uygun olmayan gıdalar

Her şey dondurulduğunda taze kalmaz ya da gelişmez. Bazı gıdaların dondurulması uygun değildir. Bunlar marul, kavun, salatalık ve domates gibi yüksek su içeriği olan ürünleri içerir. Üzüm de uygun değildir (peltemsi hale gelir) ya da kabuğu içindeki muz. Çiğ yumurta dondurucuda çatlayacağından dondurulamaz.

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Sağlıklı Kızartma Yapmanın Püf Noktaları

Kızartma, yemeklerin lezzetini artıran ve kıtır kıtır bir doku kazandıran popüler bir pişirme yöntemidir. Ancak, sağlıklı bir diyetin parçası olarak, kızartma işleminin zararsız bir şekilde yapılması önemlidir. Kızartmanın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve besinlerin besin değerini korumak için bazı püf noktalarına dikkat edilmelidir.


İşte zararsız kızartma yapmanın püf noktaları:

1. Sağlıklı Yağ Seçimi:

  • Yağ Türü: Kızartma için kullanılan yağın türü, yemeklerin sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Zeytinyağı, kanola yağı, veya avokado yağı gibi doymamış yağ asitleri açısından zengin yağlar, kızartma için daha sağlıklı seçeneklerdir.

5 Temmuz 2024 Cuma

Fındıklı Rulo Tatlı

Fındıklı Rulo Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için;

1 kase ince çekilmiş fındık
Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Önce tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. (tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak)
Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştıralım.
Unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp kare şeklinde kenarlarını kesip düzeltelim.
Fındığı döküp elimizle hafif bastırarak hamura yayalım.
Önce ortadan ikiye sonra enlemesine kesip ardından ince şeritler keselim.
Şeritleri rulo şeklinde sarıp tepsiye dizelim.




Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdirelim.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

3 Temmuz 2024 Çarşamba

SAHTE ZEYTİNYAĞI NASIL ANLAŞILIR?

Sahte zeytinyağını doğal olanından ayırt etmek için tercih edilecek bazı basit yollar bulunuyor. Ayrıca, ''meğer anlamak bu kadar kolaymış'' bile dedirtebilen yollardan ikisi, su ve koku testi ile gerçekleşiyor.

Sahte zeytinyağı nasıl anlaşılır? Meğer anlamak bu kadar kolaymış!

Su Testi: Bir çay bardağı su ve aynı oranda zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Doğal yağ

1 Temmuz 2024 Pazartesi

Kahvaltılık Sos Tarifi

Kahvaltılık Sos Tarifi

İçin Malzemeler

  • 1,5kg.domates
  • 2dişsarımsak
  • 4adetkapya biber

19 Haziran 2024 Çarşamba

SADECE TEREYAĞINI RENDELEYİN❗️BU SIRRI ÇOK AZ KİŞİ BİLİYOR💯İNANILMAZ DER...


Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200ml) 1 su bardağı ılık süt(200ml) 1 çay bardağı sıvı yağ(100ml) 1 yemek kaşığı maya(10gr)

17 Haziran 2024 Pazartesi

5 Dakikada Hazır! Sadece Su ve Unu Karıştırın! Balon gibi şişer! Maya Yo...


İçindekiler Çok amaçlı un 240g (2 bardak) Su 480ml (2 bardak) Şeker 5g (1 çay kaşığı) Tuz 5g (1 çay kaşığı) Yemeklik yağ 1 yemek kaşığı