Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kandil simidi tarifi

kandi-simidi-tarifi1
1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket margarin, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, Kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı mahlep, Alabildiği kadar un, 1 yumurta akı, çörekotu ve
susam.
Yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Küçük simitler

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Adım adım zeytinyağlı yaprak sarma tarifi.. 5-6 kişilik
30 dakika
İçi: Tencerede 10-15 dakika kısık ateşte
Sarması: 40-45 dakika kısık ateşte

Malzemeler

İç hazırlığı:

Soğan (4 adet orta boy),
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı),
Kuşüzümü (2 çorba kaşığı),
Karabiber (2 çay kaşığı),
Yenibahar (1 tatlı kaşığı),
Kuru nane (2 çorba kaşığı),
Şeker (1 çorba kaşığı),
Tuz ( 1 çorba kaşığı),
Su (1 su bardağı sıcak su),
Toz ya da ağaç tarçın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet küçük ağaç tarçın, tercihe göre)
Pirinç (2 su bardağı)
Sarma için:
Yaprak (18 adet orta boy),
Havuç (1 adet dilimlenmiş),
Soğan (Orta boy yarım),
Limon (Yarım kabuğu soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş),
Sıvı ya da zeytinyağı (1 çay bardağı)

Kabak Çiçeği Dolması

Biliyorsunuz ki, Kabak Çiçeği Dolması Ege bölgesine ait lezzetli bir yemektir.

5 kişilik
10 dakika
Tencerede kısık ateşte 8-10 dakika

Malzemeler
Kabak çiçekleri (25 adet),
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Şeker (1 tatlı kaşığı),
Su (1.5 bardak sıcak su) 

Çilekli milföy pasta



cilekli-milfoy
Malzemeler
½ paket milföy
Yarım kilo çilek
Pudra şekeri
Krema malzemeleri
1 litre süt
3 adet yumurta sarısı
2,5 çay bardağı toz şeker
140 gr un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Milföyü buzluktan çıkarıp çözülmesi için 15 dakika bekleyin.

Mısırlı pilav


misirli-pilav
Malzemeler
1 çorba kasesi pirinç
1,5 çorba kasesi su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı

Çökertme kebabı


cokertme-kebabi
Malzemeler
1 kg patates
600 gr biftek
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
Kızartmak için
Sıvı yağ
Sos için
3 domates
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin.

Sütlü ıspanak çorbası


ispanak-corbasi1
Malzemeler
250 gr ıspanak
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 yumurta sarısı
¼ limonun suyu
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kıtır ekmek
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp temizleyin. Suyunu iyice süzdürüp incecik doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayın.