Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
21 Ağustos 2024 Çarşamba
Nefis Ev Yapımı Tarhana (Trakya Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
15 Ağustos 2024 Perşembe
BİBER SALÇASI NASIL YAPILIR -EN KOLAY KABUKSUZ BİBER SALÇASI- KIŞA HAZIRLIK
5/6 kg kapya biberden ortalama biberin etli oluşuna göre 1 kg biber salçası çıkıyor Malzemeler 3 kg kapya biber
9 Ağustos 2024 Cuma
Evde Sucuk Yapımı
25 Temmuz 2024 Perşembe
Dondurulması uygun olmayan gıdalar
Dondurulması uygun olmayan gıdalar
Her şey dondurulduğunda taze kalmaz ya da gelişmez. Bazı gıdaların dondurulması uygun değildir. Bunlar marul, kavun, salatalık ve domates gibi yüksek su içeriği olan ürünleri içerir. Üzüm de uygun değildir (peltemsi hale gelir) ya da kabuğu içindeki muz. Çiğ yumurta dondurucuda çatlayacağından dondurulamaz.
20 Temmuz 2024 Cumartesi
Sağlıklı Kızartma Yapmanın Püf Noktaları
Kızartma, yemeklerin lezzetini artıran ve kıtır kıtır bir doku kazandıran popüler bir pişirme yöntemidir. Ancak, sağlıklı bir diyetin parçası olarak, kızartma işleminin zararsız bir şekilde yapılması önemlidir. Kızartmanın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve besinlerin besin değerini korumak için bazı püf noktalarına dikkat edilmelidir.
İşte zararsız kızartma yapmanın püf noktaları:
1. Sağlıklı Yağ Seçimi:
- Yağ Türü: Kızartma için kullanılan yağın türü, yemeklerin sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Zeytinyağı, kanola yağı, veya avokado yağı gibi doymamış yağ asitleri açısından zengin yağlar, kızartma için daha sağlıklı seçeneklerdir.
5 Temmuz 2024 Cuma
Fındıklı Rulo Tatlı
2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için;
1 kase ince çekilmiş fındık
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştıralım.
Unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp kare şeklinde kenarlarını kesip düzeltelim.
Fındığı döküp elimizle hafif bastırarak hamura yayalım.
Önce ortadan ikiye sonra enlemesine kesip ardından ince şeritler keselim.
Şeritleri rulo şeklinde sarıp tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdirelim.
3 Temmuz 2024 Çarşamba
SAHTE ZEYTİNYAĞI NASIL ANLAŞILIR?
Sahte zeytinyağını doğal olanından ayırt etmek için tercih edilecek bazı basit yollar bulunuyor. Ayrıca, ''meğer anlamak bu kadar kolaymış'' bile dedirtebilen yollardan ikisi, su ve koku testi ile gerçekleşiyor.
Su Testi: Bir çay bardağı su ve aynı oranda zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Doğal yağ