Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Ocak 2024 Cumartesi

Yağlı Poğaça - Sokak Poğaçası

Yağlı Poğaça Malzemeleri


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya – 10 gr.
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı ayçiçek yağı

Kahvaltılık Puflar - Kahvaltı için pratik tarifler


Kahvaltılık Puflar Malzemeleri

1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt

Cevizli Kurabiye Tarifi

Cevizli Kurabiye Malzemeleri
3 su bardağı un
150 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
200 gr. labne peyniri
½ su bardağı toz şeker
Bulamak için Malzemeler
100 gr. ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın


Bir karıştırma kabında un, tereyağı, labne peyniri ve toz şekeri karıştırın.
Ardından tezgaha alın ve elinizle yoğurun.
Ayrı bir karıştırma kabında ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırın.

17 Ocak 2024 Çarşamba

Ekmek Yapmanın Püf Noktaları


Ekmek yapmaya karar veren herkesin ilk aşamada bilmesi gereken en önemli konuların başında mayalar geliyor. Maya, ekmeğinizin kabarmasını sağlayacak, pofuduk görüntüyü ona verecek en önemli malzemedir.


Kısaca mayanın ne olduğundan bahsedecek olursak; maya, tek hücreli bir organizmadır. Hamuru nasıl kabarttığı ise tamamen kimyadır. Mayalar, glikozla tepkimeye girdiğinde glikozu parçalıyor ve karbondioksit açığa çıkıyor.

Ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?

Ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılması, genellikle iyi bir uygulamadır. Ancak bazı durumlarda ekmek, fırında biraz daha fazla zaman geçirebilir.

Ekmek, fırından çıktığında içindeki ısıyla bir süre daha pişmeye devam eder. Bu süre, ekmeğin iç yapısının tamamen oluşması ve mükemmel bir kabuk oluşturması için gereklidir. Ekmek piştikten sonra fırında kalmaya devam ederse, içerideki nem buharlaşır ve ekmeğin iç kısmının daha da kurumasına yardımcı olur. Bunun sonucunda, ekmeğin kabuğu daha çıtır olurken iç kısmı da daha yumuşak ve lezzetli hale gelir.


Ancak, ekmek fırında aşırı uzun bir süre bırakılırsa, kabuğu çok fazla kızarabilir veya yanabilir. Bu da ekmek lezzetini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle, ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılması önemlidir.

Ekmek piştikten sonra fırından çıkarılırken dikkatli olunmalıdır. Sıcak fırın tepsisi veya kalıbı

12 Ocak 2024 Cuma

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI


Şerbetli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı ayçiçek yağı
Bulamak için Malzemeler
İrmik
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Süslemek için Malzemeler
Kaymak
Toz ya da pirinç fındık

Şerbeti için;
Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Ardından 10 dakika kaynamaya bırakın.
Hazır olan şerbeti kenara alıp ılıtın.

Hamuru için;
Bir karıştırma kabının içerisine yoğurt, yumurta ve irmiği ilave edip bir çırpma teliyle karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçek yağını ilave edip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurup