Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ocak 2022 Pazartesi

Avokadonun tadı - Avokado yemenin 21 lezzetli yolu

Yemeklerinizi besin açısından zenginleştirmenin en güzel yolu bir parça avokado eklemek olabilir. Sadece çeyrek (30 gram) avokado iyi bir lif, yağ ve protein sağlar. Çünkü avokado kalp sağlığına, kilo kontrolüne ve sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olabilir.


Sizler için avokado yemenin 21 ilginç yöntemini derledik:

1. Terbiyeleme

Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.

14 Ocak 2022 Cuma

Avokadonun faydaları nelerdir, avokado meyvesi nasıl yenilir?

Avokadonun faydaları nelerdir, avokado meyvesi nasıl yenilir?

Avokado, içerdiği vitamin, mineral ve antioksidan açısından oldukça zengin bir meyvedir. Cilt sağlığı başta olmakla birçok faydası bulunan meyvenin faydaları nelerdir, avokado nasıl yenir?



11 Ocak 2022 Salı

Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi

ingredients

Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3yemek kaşığızeytinyağı
  • 2adetsoğan
  • 5adethavuç
  • 1adetpatates
  • 1tatlı kaşığırendelenmiş zencefil
  • 3dişsarımsak
  • 1200mililitresu(6 su bardağı)
  • 1çaytuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığızerdeçal


.


Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayın.

Şalgam Suyu Tarifi

ingredients

Şalgam Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1adetşalgam
  • 1kg.siyah havuç
  • 1adet orta boypancar
  • 2yemek kaşığıkaya tuzu
  • 1tatlı kaşığışeker
  • 1/2adetekmek
  • 6su bardağısu
  • 1tatlı kaşığılimon tuzu

Şalgam Suyu Tarifinin Püf Noktası

Acı bir şalgam elde etmek istiyorsanız yapım aşamasında içine 3-4 adet acı biber ilave edebilirsiniz. Şalgam suyunu bekleteceğiniz yerin serin ve gün ışığını doğrudan almayan bir

Sadece 10 Dakikada Hazır: Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

ingredients

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5su bardağıesmer bulgur
  • 1,5su bardağısıcak su
  • 1çay bardağıisot
  • 1çay bardağızeytinyağı
  • 3yemek kaşığıtatlı toz kırmızı biber
  • 3yemek kaşığıdomates salçası
  • 5yemek kaşığınar ekşisi
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1adetsoğan
  • 1adetlimon suyu

Etsiz Çiğ Köfte Tarifinin Püf Noktası

Robottan geçirirken tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanması için robotunuzu ara ara durdurup bıçaklara yapışan malzemeleri temizleyerek çalıştırmaya devam edin. Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Acılık ve ekşilik seviyesini de damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1,5 bardak sıcak suyu gezdirin. Üstünü kapatıp 10 dakika beklemeye alın.
    cig-kofte1
  2. Bulgur kabarırken soğanı robottan çekin ve tel bir süzgeçte bastırarak suyunu sıkın.

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi

ingredients

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2su bardağıılık su
  • 1paketkuru maya
  • 2silme yemek kaşığıtoz şeker
  • 100grameritilmiş tereyağı
  • 1yemek kaşığıyoğurt
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 2adetyumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1yemek kaşığısıvı yağ
  • 3,5 - 4su bardağıun

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Suyu,mayayı ve şekeri yoğurma kabınıza alarak güzelce karıştırın,mayanızı aktive edin. Yağlarınızı,yoğurdu,yumurta aklarını ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.

     
    pastane-tadinda-karakoy-pogacasi1
  2. Hamurun üstünü örterek yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan

Fırında, Yağ Çekmeden Pişer: Kaşarlı Yumurtalı Ekmek Tarifi

ingredients

Kaşarlı Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3adetyumurta
  • 1su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
  • 1su bardağıbeyaz peynir
  • 1/2çay bardağısüt
  • 15dilimekmek
  • 2-3yemek kaşığızeytinyağı
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1/2demetmaydanoz

Kaşarlı Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ekmekleri dilimleyin, tüm malzemeleri hazırlayın. Dilimlenmiş ekmekleri fırın tepsisine dizin.
    kasarli-yumurtali-ekmek1
  2. Derin bir kap içerisine yumurta hariç bütün malzemeleri koyun. Yumurtayı çırpıp içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın.