Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

11 Ocak 2022 Salı

Şalgam Suyu Tarifi

ingredients

Şalgam Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1adetşalgam
  • 1kg.siyah havuç
  • 1adet orta boypancar
  • 2yemek kaşığıkaya tuzu
  • 1tatlı kaşığışeker
  • 1/2adetekmek
  • 6su bardağısu
  • 1tatlı kaşığılimon tuzu

Şalgam Suyu Tarifinin Püf Noktası

Acı bir şalgam elde etmek istiyorsanız yapım aşamasında içine 3-4 adet acı biber ilave edebilirsiniz. Şalgam suyunu bekleteceğiniz yerin serin ve gün ışığını doğrudan almayan bir

Sadece 10 Dakikada Hazır: Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

ingredients

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5su bardağıesmer bulgur
  • 1,5su bardağısıcak su
  • 1çay bardağıisot
  • 1çay bardağızeytinyağı
  • 3yemek kaşığıtatlı toz kırmızı biber
  • 3yemek kaşığıdomates salçası
  • 5yemek kaşığınar ekşisi
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1adetsoğan
  • 1adetlimon suyu

Etsiz Çiğ Köfte Tarifinin Püf Noktası

Robottan geçirirken tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanması için robotunuzu ara ara durdurup bıçaklara yapışan malzemeleri temizleyerek çalıştırmaya devam edin. Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Acılık ve ekşilik seviyesini de damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1,5 bardak sıcak suyu gezdirin. Üstünü kapatıp 10 dakika beklemeye alın.
    cig-kofte1
  2. Bulgur kabarırken soğanı robottan çekin ve tel bir süzgeçte bastırarak suyunu sıkın.

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi

ingredients

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2su bardağıılık su
  • 1paketkuru maya
  • 2silme yemek kaşığıtoz şeker
  • 100grameritilmiş tereyağı
  • 1yemek kaşığıyoğurt
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 2adetyumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1yemek kaşığısıvı yağ
  • 3,5 - 4su bardağıun

Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Suyu,mayayı ve şekeri yoğurma kabınıza alarak güzelce karıştırın,mayanızı aktive edin. Yağlarınızı,yoğurdu,yumurta aklarını ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.

     
    pastane-tadinda-karakoy-pogacasi1
  2. Hamurun üstünü örterek yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan

Fırında, Yağ Çekmeden Pişer: Kaşarlı Yumurtalı Ekmek Tarifi

ingredients

Kaşarlı Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3adetyumurta
  • 1su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
  • 1su bardağıbeyaz peynir
  • 1/2çay bardağısüt
  • 15dilimekmek
  • 2-3yemek kaşığızeytinyağı
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1/2demetmaydanoz

Kaşarlı Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ekmekleri dilimleyin, tüm malzemeleri hazırlayın. Dilimlenmiş ekmekleri fırın tepsisine dizin.
    kasarli-yumurtali-ekmek1
  2. Derin bir kap içerisine yumurta hariç bütün malzemeleri koyun. Yumurtayı çırpıp içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 600gramkuşbaşı tavuk göğsü
  • 300gramkültür mantarı
  • 3yemek kaşığızeytinyağı
  • 2adetyeşil biber(doğranmış)
  • 2adetkapya biber(doğranmış)
  • 1adetdomates
  • 1çay kaşığıtaze çekilmiş renkli tane karabiber
  • 1tatlı kaşığıkekik
  • 1çay kaşığıtuz

Mantarlı Tavuk Sote Tarifinin Püf Noktası

Mantarları beyazlaması için limonlu suda bekletebilir, kuruladıktan sonra kullanabilirsiniz.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifinin Pişirme Önerisi

Tavuklu mantar soteye arzuya göre soğan ve sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
    mantarli-tavuk-sote-1
  2. Ardından 2 adet doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.

Tavuk Eti ve Şifalı Bir Tavuk Suyu Hazırlamak İçin Bilmeniz Gereken Püf Noktaları

Kırmızı ete göre daha ekonomik oluşu ve yüksek oranda protein içermesi nedeniyle sofralarımızın neredeyse olmazsa olmaz isimlerinden biri tavuk. Üstelik tavuğun sadece kendisi değil, suyu da başlı başına bir besin kaynağı, çorbalarımızın, pilavlarımızın olmazsa olmazı.

Eğer siz de et yemeden yapamayanlardansanız ve genel olarak tavuk etini tercih ediyorsanız sizi hemen böyle alalım, tavuk haşlamanın püf noktalarını bir bir anlatalım.

"Tavuk haşlamakta ne var ki canım?" diyor olabilirsiniz ama tavuk göğsünden bütün tavuğa, aslında tavuğun her bir halini haşlarken ayrı ayrı bilmeniz gerekenler, uygulamanız gereken püf noktaları var.

Tavuk nasıl haşlanır, tavuk haşlamak kaç dakika sürer, düdüklü tencerede tavuk nasıl haşlanır ya da bütün tavuk nasıl haşlanır gibi aklınızda tavuk etini haşlama ile ilgili oluşabilecek tüm sorulara yanıt veriyoruz, toplanın!

Tavuk nasıl haşlanır, kaç dakika sürer?

Evde tavuk en kolay ve en lezzetli şekilde nasıl haşlanır merak ediyorsanız bu noktalara dikkat etmenizde fayda var.

  • Öncelikle kullanacağınız tavuğun üzerinde kan kalıntısı, toz, kir gibi maddeler kalmadığından emin olmalı, bol suyla tavuğun üzerindeki kalıntıların tamamen gittiğinden oluncaya dek yıkamalısınız.
  • Tavuğu bir bütün halinde mi yoksa but ya da göğüs gibi kısım kısım mı haşlamak
  • 1 Ocak 2022 Cumartesi

    LAVAŞ EKMEĞİ TARİFİ


    • LAVAŞ EKMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

      3 su bardağı un
      1 tatlı kaşığı tuz
      1 çay kaşığı toz şeker