Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

15 Aralık 2021 Çarşamba

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK

HAVUÇLU CEVİZLİ TARÇINLI KEK

MALZEMELER 3 YUMURTA (BÜYÜK) 1 SU BARDAĞI ŞEKER YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ 2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT (SİLME OLSUN)

2 Aralık 2021 Perşembe

Tart kek - Tart Pasta Muzlu Tart Pasta

Tart kek

2 yumurta 1çaybardağı şeker 1çaybardağı sıvıyağ 1çaybardağı süt

28 Kasım 2021 Pazar

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

MALZEMELER
1.buçuk su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı un
1 adet orta boy soğan
sıvı yağ
tuz
2 litre Kaynamış su(biraz sıcak suyu fazla bulundurun daha sonra ekleme gereği duyulabilir)
1 çay kaşığı zerdeçal ocaktan inmeye yakın ekleyin müthiş rengi veren baharat



YAPILIŞI

15 Kasım 2021 Pazartesi

PANİ PURİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

yarım bardak soda
1 bardak irmik
2 yemek kaşığı un az tuz
bir çay kaşığı kabartma tozu(mastersef)  pişi şekli yapılıp bol yağda kızart,
Kaşık yada bıçak yardımı ile üzerlerinden delip içini istediğiniz malzeme ile dolgu yapabilirsiniz.


HAMUR İÇİN MALZEMELER

1. İrmik