Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

8 Mayıs 2017 Pazartesi

En iyi Çin Yemek Tarifleri- The Ultimate Chinese Cookbook


The Ultimate Chinese Cookbook: The Best Chinese Recipes Book Ever 

Image 


Who isn’t a fan of Chinese food? With this new book, The Ultimate Chinese Cookbook: Best Chinese Recipes Book Ever, you can enjoy one of the best free Chinese cookbooks out there whenever your heart desires. Unlike other free Chinese cookbooks available today, you will not find one that is packed full of Chinese

2 Mayıs 2017 Salı

Taze nanenin saplarını atmayıp toprağa dikip filizlendirebilirsiniz.

Genellikle taze nanenin yaprakları yenir, sapları atılır. Oysa nanenin saplarını saksıya veya bahçeye ekerek kolayca filizlendirebilirsiniz. Böylece naneye ihtiyacınız olduğunda dalından koparılmış taze nane yiyebilirsiniz. Peki nane sapları nasıl ekilir, nasıl filizlendirilir? 
Yapraklarını Kullandığınız Taze Nanenin Saplarını Toprağa Ekerseniz Filizlenir    -  Sibel Göktürk #yemekmutfak
Bunun için yıkanmamış nane sapları kullanılmalıdır.

31 Mart 2017 Cuma

Kırmızı Pancarın Yaprağından ve Saplarından Nasıl Faydalanırız?

Kırmızı Pancarın Yapragından ve Saplarından`da Faydalanalım

Kirmizi Pancar Yapragi Saplarindan Yapilan Borani
Pancar yapraklarini sap kisimlarindan ayiralim.
Saplari tum olarak dogramadan haslayalim
Haslanan saplari suzgece alalim suyunu dokmeyelim

18 Mart 2017 Cumartesi

How to Make a Heart Shaped Egg - Valentines Day

 Kalp şeklinde yumurta yapmak oldukça basit..İster kahvaltıda isterseniz salatalarınızı süslerken kullanabilirsiniz..

Bunun için karton meyva suyu kutusu, kalın lastik ve bir adet çubuk yeterli..Tabi yumurtayı unutmayalım..:)

25 Şubat 2017 Cumartesi

Hamur mayaları / İnstant maya ve kuru maya arasındaki fark nedir?

Hamur mayaları ile ilgili görsel sonucuHamur işlerini yaparken belkide en çok mayalara ihtiyaç duyarız. Ekmeğimizin, hamur işlerimizin kabarması yumuşak olması için maya olmazsa olmazdır. Sık sık instant maya,yaş maya diye tariflerde bahsediyoruz. Peki bu

EKŞİ MAYA YAPIMI VE EKŞİ MAYALI EKMEK

Ekşi mayanın hazırlanması gayet kolay.Sadece biraz uzun zamanda oluyor.ekşi mayayı annemden öğrendiğimden beri kaç kez yaptım hatırlamıyorum.Bolca yapıp dilimliyorum.dondurucuya atıp,ihtiyacım kadarını çıkararak kullanıyorum.Eğer genzinizde çocukluğunuzdan kalan bir köy ekmeği kokusu varsa,işte bu ekmek o kokuyu  ve lezzeti size yeniden yaşatacak.Ayrıca meşhur vakfı kebir ekmeğide bildiğim kadarıyla  ekşi maya ile yapılıyor…
MALZEMELER
1 su bardağı çok ekşi yoğun ayran
Tam buğday unu(ağartılmamış)un
 tuz
YAPILIŞI
İyice ekşimiş olan ayranınızla içine bir fiske tuz atarak krep hamuru kıvamında bir hamur