Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

29 Aralık 2016 Perşembe

Ev yoğurdunun faydaları

Ev yoğurdunun 9 faydası

Bağışıklığı güçlendirmesinden tatlı krizini önlemeye…

Yoğurdun kalsiyumun başlıca kaynaklarından olduğunu biliyoruz ama diğer faydalarından pek çoğumuzun haberi yok. Oysa her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirmesinden bağırsak sağlığını korumasına, yağ yakımını hızlandırmasından tatlı krizini önlemesine dek vücudumuz için çok önemli faydaları var. Acıbadem Maslak

28 Aralık 2016 Çarşamba

Güçlü bağışıklık için tek çözüm 'Baharat'

Karabiber, kırmızıbiber, nanekimyonkekik ve tarçın en bildiğimiz baharatların başında geliyor. Oysaki bunların dışında onlarca baharat daha var. Kimi yöresel, kimi damak tadımıza uymuyor, kimine elimiz alışmadı. Halbuki özellikle kış aylarında kullandığımız baharat sayısı ve miktarını dört mevsim arttırmak geliyor.



Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral kışın artan enerji ihtiyacımızın bizi tatlı gıdalara yönlendirdiğini bunun da fazla kilolara yol açtığını söyleyerek, yemeklere ve suya

27 Aralık 2016 Salı

Çöp Şişte Köfte

Çöp Şişte Köfte
Malzemeler
500 gr kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 tane yumurta
1 tane soğan

Çikolatalı Pasta Kreması

Çikolatalı Pasta Kreması ( Çok Kolay Ve Lezzetli)
Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao

19 Aralık 2016 Pazartesi

Elmalı Kurabiye (Ağızda Dağılan Mükemmel Hamur) | Ayşenur Altan Yemek Ta...



Malzemeler:
4 adet rendelenmiş elma
1/2 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz veya fındık içi
Hamuru için:
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
200 gr. oda ısısında tereyağı
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı şeker
3-4 su bardağı un
Yapılışı:
Bir kabin içinde karbonatı koyup limon suyunu ilave edin.


Ispanaklı Börek (Kolay El Açması Kat Kat Börek) | Ayşenur Altan Yemek Ta...





Ispanaklı börek için malzemeler:

 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 5 su bardağı un (değişebilir azar azar ekleyin)
katları için 100gr. kadar tereyağı
4-5 yemek kaşığı kadar sıvıyağ