Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

11 Mart 2016 Cuma

Peyniri Uzun Süre Saklamanın Yolları Nelerdir?


Peynir Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
 
Peyniri Uzun Süre Saklamanın Yolları Nelerdir?
Peyniri dolapta uzun süre saklayabilmek için, alırken dikkatli olmak gerekiyor.

Peynir alırken öncelikle son tüketim tarihine dikkat etmelisiniz. Eğer alacağınız peynirin son tüketim tarihi yaklaştıysa onu tercih etmeyin. Çünkü son tüketim tarihi yaklaşmış ürünleri uzun süre saklayamazsınız. Diğer bir dikkat konusu da ambalajıdır.

Pişirme İçin Basit ve Yararlı Tüyolar

Pirinçleri beyazlatmak için;
 
Pişirme İçin Basit ve Yararlı Tüyolar
Pilavın bembeyaz ve tane tane olmasını istiyorsanız, çiğ pirince koyduğunuz normal su ölçüsüne ek olarak 1 çay kaşığı zeytinyağı veya 1 çay kaşığı limon suyu ilave edin. Ve

Artan Hamur İşlerinizi Değerlendirin


Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
 
Artan Hamur İşlerinizi Ziyan Etmeyin!
Facebook'ta Beğen:
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesliyse eğer 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
 
Artan Hamur İşlerinizi Ziyan Etmeyin!
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
 
Artan Hamur İşlerinizi Ziyan Etmeyin!
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
Pişirmeden Saklanabilir mi?
 
Artan Hamur İşlerinizi Ziyan Etmeyin!
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası
 
Artan Hamur İşlerinizi Ziyan Etmeyin!
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hem kolay, hem bir kahve dükkanının tezgahından çıkmış gibi şık


Bu pişirme gerektirmeyen kek zengin bitter çikolata içeriğiyle, bal, tereyağı ve krema ilavesiyle (sağlıklı bir tarif vereceğiz demedik) adeta bağımlılık yapıyor. Bisküviyi, yabanmersinini ve antepfıstıklarını karıştırıp bir kek kalıbına sıkıştırın. Hem kolay, hem bir kahve dükkanının tezgahından çıkmış gibi şık.
 
Pişmeyen Fıstıklı Kek
Malzeme Listesi (12 Kişilik)

1 Mart 2016 Salı

Hazır Baklava Yufkasından Peynirli Sodalı Rulo Börek Tarifi



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Güneş Börek ( Ispanaklı Peynirli )



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Farklı ve Şık Poğaça Şekillendirme Teknikleri



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**