Aslında bu tarifi evinizde artan peynirleri, yeşillikleri ve zeytinleri kullanarak yapabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum, hem artan malzemelerim değerlenmiş oluyor hem de daha lezzetli bir ekmek ortaya çıkıyor.
Malzeme Listesi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ (içine koyacağınız peynir yağlıysa eğer yarım bardak sıvı yağ koyun)
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı ufalanmış peynir
- 1/2 demet dereotu ya da maydanoz
- 1 su bardağı siyah ya da yeşil zeytin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz (peyniriniz tuzsuzsa 1 tatlı kaşığı koyabilirsiniz)
Hazırlanışı
Adım 1
Derin ve geniş bir kapta yumurtaları kırın ve iyice çırpın.
Adım 2
Sıvı yağ ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin.
Adım 3
Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta iyice karıştırıp sıvı karışıma ilave edin. Hepsini birden tekrar çırparak karıştırın.
Adım 4
Peynir, yeşillik ve zeytini ekleyip spatula ile karıştırın.
Adım 5
Dikdörtgen fırın kabınızı yağlayıp karışımı içine dökün ve 180 derecede ısınmış fanlı fırında 40-45 dakika pişirin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besin