Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Aralık 2015 Perşembe

Kuşbaşılı - Kaşarlı Gözleme

Malzemeler;
300 gr dana kuşbaşı et
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
200 gr kaşar peyniri – rende
2 yaprak yufka
2 yemek kaşığı tereyağı 

Yufkayı ıslatmak için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı su

Hazırlanışı;
Etleri tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, kızgın tavaya az zeytinyağı ekleyip, suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Ara ara su ekleyip et tamamen pişinceye kadar pişirin.
Yufkalardan birisini tezgaha serin, zeytinyağı ve suyu karıştırıp, fırçayla yufkaya sürün, ortasına kavurduğunuz etin yarısını ve kaşarın yarısını serpiştirin. Zarf şeklinde kapatın. Diğer yufkayı da bu şekilde hazırlayın.
Geniş bir tavaya tereyağını koyup eritin ve gözlemenizin her iki tarafını da çevirerek pişirip, servis edin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Islak Kek

Malzemeler;
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu
1 su bardağı kırık fındık
Sosu için;
2 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao


Hazırlanışı;
Keki için, şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip,

Kolay Su Böreği Tarifi

Malzemeler;
3 adet yufka
½ paket kelebek makarna
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için;
250 gr beyaz peynir
9-10 dal maydanoz
Sıvı harç için;
1 adet yumurta
½ su bardağı süt
½ su bardağı soda
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı; Kaynayan tuzlu suda makarnaları haşlayın. Haşlanan makarnaları süzün ve iki yemek kaşığı tereyağı ilave edip karıştırın, kenara alın.Peynirleri rendeleyin ve ince ince

Fırın Dürüm Tarifi

Malzemeler;
10 adet küçük lavaş ekmeği
2 adet tavukgöğsü – küçük küp doğranmış
1 avuç jalapeno turşusu
1-1,5 su bardağı Meksika fasulyesi
1 avuç mısır
2-3 adet domates
5-6 dal kişniş
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Sosu için;
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su
Üzeri için;
1 avuç kaşar peyniri – rende
1 avuç cheddar peyniri - rende
Fadime Aydın'ın fotoğrafı.Fadime Aydın'ın fotoğrafı.Hazırlanışı;
Sosu için, sos tavasına zeytinyağını ilave edin. Isınınca unu ve baharatları ilave edip kavurun. Unun kokusu çıkınca suyu ekleyin. Sos kıvam alıncaya kadar pişirip, kenara alın.

Zeytinli Açma Tarifi

Malzemeler;
600 gr un
250 ml su
Yarım su bardağı toz şeker – 75 gr
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tutam tuz
50 ml sıvıyağ
1 adet yumurta
100 gr tereyağı – eritilmiş
İçi için;
50 gr zeytin ezmesi

Çatal - Çatal Tarifi

Malzemeler;
125 gram tereyağı - eritilmiş
150 gram sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
2 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un – 500 gr
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı;
Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz ve sirkeyi bir kapta çırpın.
Mahlep, kabartma tozu ve unu ayrı bir kapta harmanlayın.

15 Aralık 2015 Salı

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Ekmeğin kimyası

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Ekmeğin kimyası: Image copyright Thinkstock Un, su ve mayayı bir araya getirdiğimizde büyüleyici bir süreç başlar ve ısıyla birlikte ekmek ortaya çıkar. Ek...

Yaşam ve İnsan için herşeyGenel Kültür, Bilgi Bankası