MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
7 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
İÇ HARCI İÇİN:
4 adet patlıcan
300 gram dana kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
AÇMAK İÇİN:
1 su bardağı nişasta
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
İÇ HARCI İÇİN:
4 adet patlıcan
300 gram dana kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
AÇMAK İÇİN:
1 su bardağı nişasta
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Patlıcanlar közlenir, kabukları soyularak ince kıyılır. Hamuru için yoğurma kabına önce su konur. İçine sıvıyağ, şeker, tuz ilave edilir. Unu da yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğurulur ve 15 dakika kadar dinlendirilir. Soğanlar yemeklik doğranır. Sıvıyağda kavurulur. Kıyma da ilave edilerek kavurmaya devam edilir. İyive pişen kıyma ve soğana kıyılan patlıcanlar, tuz, pul biber, karabiber de eklenerek karıştırılır. Pişen iç harç soğuması için bekletilir. Dinlenen hamurdan 6 beze çıkatılır. Bezeler tek tek fazla inceltilmeden açılır. Açılan hamurların üzerine tereyağı sürülür. Hamur iki kenarından ortaya kapatılır. Bir kez daha tereyağı