Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Eylül 2015 Cumartesi

PEYNİRLİ AYÇİÇEĞİ ÇÖREĞİ

MALZEMELER
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
500 gram peynir
1 demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN;

PEYNİRLİ AYÇİÇEĞİ ÇÖREĞİ

MALZEMELER

4 su bardağı un
1 yemek kaşığı instant maya 
2 yemek kaşığı şeker 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 adet yumurta 
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı su 
1 tatlı kaşığı tuz 
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
500 gram peynir
1 demet maydanoz 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı 
Çörekotu 

Tereyağı eritilir. Su ve süt de ılıtılır. Hepsi yoğurma kabına alınır. Üzerine maya, yumurta, şeker, tuz ve un ilave edilerek yoğurulur. Hamur dinlenmesi için yarım saat üzerini kapatılarak bekletilir. İç malzemesi için beyaz peynir çatalla ezilir, içine maydanoz doğranıp eklenir. Hamur ikiye bölünür. İlk hamur, mantı hamuru kalınlığında yuvarlak biçimde açılır. Peynırli iç harç hamurun tam ortasına ve hamurun çevresine bombeli bir biçimde serilir. İkinci hamur da aynı şekilde açlır ve diğer hamurun üzerine koyulur. İki hamurun kenarlarını birleştirilir ve açılmaması için bastırılır. Hamurun ortasına, iç harcı da içine alacak büyüklükte bir kase kapatılır. Kasenin kenarlarına çatalla bastırılarak şekil verilir. Kase alınmadan hamur ortadan dışa doğru üç parmak genişliğinde bıçakla dilimlere ayrılır. Her dilim içindeki peynirli harç görünecek şekilde kendi etrafında çevrilir. Harç görünsün diye elle biraz dilimler açılır. Kase alınır ve peynirli harç hariç, hamurun her tarafına yumurta sarısı sürülür. Hamurun ortasındaki yuvarlak bölüme ayçekirdeği şeklinin son halini vermek için çörek otu serpilir. Çörek 180 derecede ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.'
Tereyağı eritilir. Su ve süt de ılıtılır. Hepsi yoğurma kabına alınır. Üzerine maya, yumurta, şeker, tuz ve

YAĞLAMA

'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
YAĞLAMA
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ 
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.'
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.
'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
YAĞLAMA
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ 
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.'
'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
YAĞLAMA
MALZEMELER
Çeyrek paket yaş maya 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı tereyağ 
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına alınan yaş mayanın üzerine ılıtılmış süt dökülür ve maya yumuşatılır. Ardından süt, şeker, tuz ve kıvama gelinceye kadar un koyularak yoğurulur. Elde edilen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her beze çok da inve olmayacak şekilde açılır ve her iki yüzü de yağlanarak çevire çevire pişirilir.'


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*YAĞLAMA*

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE
'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
PATATESLİ İÇLİ KÖFTE
4 su bardağı ince bulgur 
200 gram dana kıyma 
1 çay bardağı irmik 
2 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı reyhan 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı pul biber 
2 adet yumurta 
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram dana kıyma
3 adet soğan 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
2 çay kaşığı pul biber 
2 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı tuz 
ÜZERİ İÇİN: 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı tuz
İnce bulgur içine tuz, reyhan ve pul biber katılarak sıcak suyla ıslanır ve yumuşaması için bekletilir. soğan yemeklik doğranır. Tuz eklenerek tereyağında pembeleşene kadar kavurulur. Kıyma ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. İçerisine domates salçası, biber salçası, kimyon, pul biber ve karabiber de eklendikten sonra çatalla ezilen haşlanmış patatesler de tavaya alınır. Biraz çevirildikten sonra ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir. Şişen bulgurlara yumurta eklenir ve yoğurulur. İrmik ve un da eklenir ve bir kez daha yoğurulur. İyice karışan malzemelere kıyma ilave edilir. İyice yoğurulan harçtan tenis topu büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Parmakla içleri oyulur ve soğuyan iç harçtan konur. Ağzı kapatılır ve tekrar yuvarlanır. Patatesli içli köfteler kaynar suda üste çıkana kadar haşlanır. Tereyağ eritilir, içine tuz ve pul biber konularak kavurulur. Yağ karışımı, haşlanan köftelerin üzerine dökülerek servis edilir.'
4 su bardağı ince bulgur
200 gram dana kıyma
1 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet yumurta
İÇ HARCI İÇİN:
5 adet patates
200 gram dana kıyma
3 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası 

24 Eylül 2015 Perşembe

Avcı Böreği

KREBİ İÇİN:

4 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

İÇ HARCI İÇİN:

3 adet soğan
700 gram dana kıyma
börek tarifleriYarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tuz

ÜZERİNİ BULAMAK İÇİN:

1 su bardağı galeta unu

HAZIRLANIŞI
Süt, un, yumurtalar, sıvıyağ ve tuz karıştırılır. Elde edilen krep hamuru hafif yağlanmış tavaya bir kepçe dökülür. Krebin

Antakya Usulu Ispanaklı Börek

börek tarifleri
MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
börek tarifleri
İÇ HARCI İÇİN:

Yarım kilo ıspanak

Ana Kızlı Çorbası

MALZEMELER

- 500 g kemikli kuzu eti. 
- 1 adet kuru soğan. 
- 1 su bardağı nohut. 
- 2 yemek kaşığı biber salçası. 
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı kuru nane.

DIŞI İÇİN.
- 300 g iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma.
- 2 su bardağı ince bulgur.
- 1 su bardağı irmik.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 yemek kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı un.

İÇ HARCI İÇİN.
- 300 g koyun kıyması.
- 2 adet kuru soğan. 

Zeytinyağlı Sarma Tarifi

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SARMA

MALZEMELER
  • 1 adet lahana.
  • yarım dizi kuru patlıcan.
  • yarım dizi kuru kırmızı biber.
  • 5 adet büyük kuru soğan.
  • 200 g asma yaprağı.

İÇ HARCI İÇİN.
  • 3 su bardağı pirinç.
  • 3 kuru soğan.
  • 3 yemek kaşığı domates salça.
  • 3 su bardağı sumak ekşisi.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 çay kaşığı pul biber.
  • 1 tutam maydanoz.
HAZIRLANIŞI
  1. Tencereye alınan 1 bütün beyaz lahana baş kısmından kesilerek yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Lahana alınıp yaprak yaprak ayrılır. Aynı suda kuru patlıcan ve kırmızı biber haşlanır.
  3. Başka bir tencerede kabukları soyulup ortadan çizilen kuru soğanlar haşlanır.
  4. 3 kuru soğan doğranıp tavaya alınır. Üzerine pirinç eklenip kavrulur. Domates salçası