Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

24 Eylül 2015 Perşembe

Antakya Usulu Ispanaklı Börek

börek tarifleri
MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
börek tarifleri
İÇ HARCI İÇİN:

Yarım kilo ıspanak

Ana Kızlı Çorbası

MALZEMELER

- 500 g kemikli kuzu eti. 
- 1 adet kuru soğan. 
- 1 su bardağı nohut. 
- 2 yemek kaşığı biber salçası. 
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı kuru nane.

DIŞI İÇİN.
- 300 g iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma.
- 2 su bardağı ince bulgur.
- 1 su bardağı irmik.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 yemek kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı un.

İÇ HARCI İÇİN.
- 300 g koyun kıyması.
- 2 adet kuru soğan. 

Zeytinyağlı Sarma Tarifi

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SARMA

MALZEMELER
  • 1 adet lahana.
  • yarım dizi kuru patlıcan.
  • yarım dizi kuru kırmızı biber.
  • 5 adet büyük kuru soğan.
  • 200 g asma yaprağı.

İÇ HARCI İÇİN.
  • 3 su bardağı pirinç.
  • 3 kuru soğan.
  • 3 yemek kaşığı domates salça.
  • 3 su bardağı sumak ekşisi.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 çay kaşığı pul biber.
  • 1 tutam maydanoz.
HAZIRLANIŞI
  1. Tencereye alınan 1 bütün beyaz lahana baş kısmından kesilerek yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Lahana alınıp yaprak yaprak ayrılır. Aynı suda kuru patlıcan ve kırmızı biber haşlanır.
  3. Başka bir tencerede kabukları soyulup ortadan çizilen kuru soğanlar haşlanır.
  4. 3 kuru soğan doğranıp tavaya alınır. Üzerine pirinç eklenip kavrulur. Domates salçası

Cevizli Ev Baklavası

baklava tarifleriCEVİZLİ EV BAKLAVASI MALZEMELER

1 kilo un
2 yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su 
250 gram tereyağ 
ŞERBETİ İÇİN:
6 su bardağı şeker 
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI
6 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyla şerbet kaynatılır. İçine

Karışık Kuru Dolma Tarifi

KARIŞIK KURU DOLMA

MALZEMELER

10 adet kuru patlıcan 
10 adet kuru beyaz kabak 
10 adet kuru kırmızı dolmalık biber
4 su bardağı pirinç 
dolma tarifleri
20-25 adet salamura yaprak
5 adet soğan 
1 su bardağı sumak tohumu
2 yemek kaşığı biber salçası 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kuru nane 
1 yemek kaşığı sumak ekşisi

HAZIRLANIŞI

Kuru patlıcan, kabak ve biber yumuşaması için haşlanır. Soğanlar doğranır ve kavrulur. İçine salça atılır, yıkanıp süzülen pirinçler, tuz, karabiber, pul biber, nane ve sumak ekşisi de katılarak dolmanın içi hazırlanır. Pirinçler tam pişmeden ocaktan alınır. Sumak tohumları sıcak suya konur ve bir kenarda bekletilir. İç harç salamura yapraklara, dolmalık biber ve

Peynir Tatlısı Tarifi

HAMURU İÇİN:
resimli tarifler1 kilo künefe peyniri
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Su ve şeker ocakta eritilerek şerbet yapılır. Şerbete pişmeye yakın

23 Eylül 2015 Çarşamba

Peynirli Puf Böreği


Malzemeler;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı un
Tuz

İç harç için;