Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Nisan 2011 Çarşamba

3 Dakikada Neler Neler Yapılabilir. Oktay Usta


SOSİSLİ BÖREK:
8 yaprak milföy
4 tane sosis
1 sivri biber
1 çorba k. ketçap
kekik
üzeri için:
1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Sosisleri halka halka doğrayın. üzerine sivri biberleri doğrayın. Ketçap ve baharat ilavesi ile iç hazır olacak. Bir parça milföy hamurunun üzerine sosisli karışımdan koyun. Diğer bir parça milföyü üzerine kapatın. Kapatmadan önce artı şeklinde keserek ortasını açın. Üstteki kesik olan millföy parçasının üzerine yumurta sarısı sürün. Bu şekilde 8 yaprak hamurdan 4 adet börek çıkıkıyor.180 derecede kızarana kadar pişirin.


Kırmızı Mercimek Favası - Oktay Usta

Kırmızı Mercimek Favası - Oktay Usta




KIRMIZI MERCİMEK FAVASI
1 su b. kırmızı mercimek
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 çorba k. nişasta
1 diş sarımsak

Cool Sushi

Cool Sushi



Japonca Mutfak Terimleri

Japonca Mutfak Terimleri
A
abura Sıvı yağ
abura-age Kızarmış Tofu dilimleri
aemono Sirke veya diğer soslar içinde yapılan yiyecekler
age Kızartılmış

Adana'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler

Adana'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler

Adana’da ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında, kebaptan sonra “içli köfte”, “analı kızlı köftesi”, Mersin’de “sini köftesi”, Hatay’da “kaytaz böreği”, “Şam oruğu” bulunuyor. Adana’da “babagannüç” adıyla bilinen patlıcan salatası, Hatay’da “abugannüç” olarak hafif yemek isteyenlerce tercih ediliyor.

Makarna Çeşitleri ve Püf Noktaları ( Hangi Makarna Sana Göre?)

Makarna Çeşitleri ve Püf Noktaları

Hangi Makarna Sana Göre?



Lazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır.
Penne: Domates, et veya sebze sosuna uygundur.
Farfalle: Krema bazlı soslar için uygundur.
Fusuli: Et ve domates sosları için uygundur.

Kahve Rehberi - Kahve Çeşitleri

Kahve Rehberi



Caffe Latte: İtalyada içilen Espresso ve üzerine konmuş sıcak buharlanmış süt. Kahvaltıda içilir.
Caf‚ au lait (Kafeole): Caffe Latte’nin Fransız versiyonu
Caff‚ americano: Espressonun üzerine sıcak su ekleyerek espresso tadının homojen dağılmasını sağlamak.