Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

10 Nisan 2011 Pazar

Limonlu Susamlı Kek Tarifi

Limonlu Susamlı Kek

Malzeme: (14 dilim)
Sade keklerden hoşlananlar için idealdir. 2—3 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.
• 100 gr. margarin
• 50 gr. esmer şeker
• 2 adet yumurta, çırpılmış
• 225 gr. un
• 150 gr. yağsız sade yoğurt
• 2 çorba kaşığı susam
• 1 büyük limonun suyu ve kabuğunun rendesi

Malzeme:

8 Nisan 2011 Cuma

Haşhaşlı Yaş Pasta

MALZEMELER

4 yumurta

1 su bardğı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

Portakal Şuruplu Ve Haşhaşlı Kek

Malzemeler:

50 gr haşhaş tohumu
60 ml süt
185 gr tereyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
220 gr toz şeker
3 yumurta
225 gr kek unu
75 gr un
60 gr dövülmüş badem
125 ml portakal suyu
Toz Antep fıstığı

Portakal şurubu için

220 gr toz şeker
160 ml portakal suyu
80 ml su

Yapılışı:

7 Nisan 2011 Perşembe

Şeftali Marmelatı

Şeftali Marmelatı

MALZEMELER
5 kg Şeftali
3.5 kg toz şeker

HAZIRLANIŞI
Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde on, oniki saat kadar bekletin. Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri haif ezerek karıştırarak bir süre pişirin. Şeftaliler iyice ezidiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirip, süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın. Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın. Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya terk edin. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yedede muhafaza edin.

5 Nisan 2011 Salı

Mısır Patlamıyorsa

Aldığınız tane mısır istediğiniz gibi patlamıyorsa bir de şunu deneyin;(orta boy tencere için) Mısırınızı tencereye alın üstüne iki yemek kaşığı sıvı yağ 1 kaşık silme toz şeker ve arzu ettğiniz kadar tuz ekleyip karıştırarak mısırı kavurun.Patlamaya başlayınca kapağını kapatın.Tencereyi sallayarak patlatın..Hem tadı hemde patlama oranı daha yüksek olacaktır

Dibi Tutan Tencereler

Yemegi yaktiysaniz, atesten indirdiginiz tencereyi derhal islak bir bezin üzerine oturtun. Dibine baglanan yanik yemek tabakasi çözülecektir. Tencereyi yikamak için içine biraz sirke koyarak bekletin. Isinizin kolaylastigim göreceksiniz.

Sıkışan Kavanoz Kapaklarını Açmak

Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da şıkışan kapaktan kurtulabiliriz.