Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
5 Nisan 2011 Salı
Mısır Patlamıyorsa
Aldığınız tane mısır istediğiniz gibi patlamıyorsa bir de şunu deneyin;(orta boy tencere için) Mısırınızı tencereye alın üstüne iki yemek kaşığı sıvı yağ 1 kaşık silme toz şeker ve arzu ettğiniz kadar tuz ekleyip karıştırarak mısırı kavurun.Patlamaya başlayınca kapağını kapatın.Tencereyi sallayarak patlatın..Hem tadı hemde patlama oranı daha yüksek olacaktır
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Mısır Patlamıyorsa
Dibi Tutan Tencereler
Yemegi yaktiysaniz, atesten indirdiginiz tencereyi derhal islak bir bezin üzerine oturtun. Dibine baglanan yanik yemek tabakasi çözülecektir. Tencereyi yikamak için içine biraz sirke koyarak bekletin. Isinizin kolaylastigim göreceksiniz.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
dibi tutan tencereler
Sıkışan Kavanoz Kapaklarını Açmak
Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da şıkışan kapaktan kurtulabiliriz.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
açmak,
kapaklarını,
kavanoz,
sıkışan
Meyvelerin Kekin Dibine Çökmemesi İçin
Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada nisastaya bulayip bir süre bekletin ve ardindan kek harcina katin.
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
çökmemesi,
dibine,
için,
kekin,
meyvelerin
Yemeği Çabuk Soğutmak İçin
Yemeği Çabuk Soğutmak İçin
Yaptığınız yemeği çabucak soğutmak istiyorsanız içine iki kaşık tuz atılmış soğuk suya oturtun.Yemekleri soğutmak amaciyle, sıcak sıcak buzdolabına koymayın.
Yaptığınız yemeği çabucak soğutmak istiyorsanız içine iki kaşık tuz atılmış soğuk suya oturtun.Yemekleri soğutmak amaciyle, sıcak sıcak buzdolabına koymayın.
Pişerken kötü kokan sebzeler
Bazi sebzeler piserken etrafa pek de hos olmayan kokular saçabilir. Özellikle de sogan, sarmisak, karnabahar ve lahana gibi içinde keskin koku veren kükürtlü maddeler bulunanlar… Pisirme esnasinda sogan ve sarmisakta bu koku hafifler ancak lahana ve karnabaharda pisirme süresi uzadikça koku da artar. Aslinda bu problemi çözmenin yolu oldukça basittir. Yemeginizi pisirirken içine çok az miktarda damlatacaginiz sirke bu sorunu çözmeye birebirdir. Ayrica bu tip sebzeleri fazla bekletmemeye, tazeyken kullanmaya özen göstermeye ve sebzeleri fazla pisirmeyip yumusayip ezilmeye basladiklarinda atesten indirmeye de dikkat etmelisiniz.
Sütün Taşmasını Önlemek
Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)